fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

САВАНОВИЋ: СРБИ ЋЕ ОПСТАТИ НА СВОЈИМ ВЈЕКОВНИМ ПРОСТОРИМА

Миленко Савановић

Миленко Савановић

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић поручио jе данас у Братунцу, на обиљежавању страдања 3.500 Срба у Подрињу, да су Срби добар народ коjи ће снагом своjе свиjести и духа успjети да опстане на своjим вjековним просторима.

Он jе истакао да jе данашње окупљање у Братунцу прилика да се ода почаст и признање и страдалима од османлиjске владавине, као и страдила у Првом свjетском рату, када jе 45.000 људи прогнано са подручjа Подриња у добоjске логоре.

Према његовим риjечима, Други свjетски рат jе наставио таj континуитет са усташким хордама и ханџар-дивизиjама коjе су биле у служби нацистичке Њемачке са заjедничким историjски проjектованим циљем – да Срба на Дрини нема и да се створи тампон зона и да Срби у БиХ мораjу бити одвоjени од матице Србиjе.

„То се, нажалост, потврдило и 1992. године у одбрамбено-отаџбинском рату када jе на подручjу Бирча и Подриња страдало 3.500 људи на наjгори могући начин“, истакао jе Савановић.

Он jе рекао да то све показуjе како jе историjа према српском народу и шире била опредиjељена и колико, нажалост, таj моћни свиjет не признаjе злочине над Србима, над народом коjи jе jе циjелу своjу историjу потрошио у борби за слободу, коjи jе био на страни праведног свиjета и коjи живи на наjвишим начелима хришћанске идеологиjе.

Он jе рекао да Влада Републике Српске поштуjе све борачке категориjе у Српскоj и да настоjи што jе више могуће да испоштуjе своjу законску обавезу према њима.

„Успjешно смо урадили Програм стамбеног збрињавања породица погинулих и ратних воjних инвалида коjи се завршава у проjекциjи 2008-2015. година, а у оквиру коjег смо риjешили 5.000 случаjева, од чега jе урађено 1.350 станова и у око 3.500 случаjева су подиjељена неповратна новчана средства“, истакао jе Савановић.

Он jе наjавио да ће Влада Српске новом уредбом за период 2015-2018. година покушати у потпуности да заврши таj програм и да покаже велику одговорност и солидарност према борачким категориjама.

Начелник општине Братунац Недељко Млађеновић позвао jе све коjи могу помоћи да одмах крену у доказивање истине о српском страдању, да се направе тимови, скупе потребне подаци коjих има доста и да се докаже истина.

Он jе упитао моћнике из Тужилаштва и Суда, многих међународних организациjа – да ли jе злочин ако падне граната на зграду и убиjе диjете од три године.

„Да ли jе злочин ако у зграду падне граната и убиjе жену коjа jе на степеништу пошла у своj стан, да ли jе злочин ако дjевоjка од 17 година шета и погоди jе граната и убиjе jе? За њих то ниjе. Ово jе посљедњи моменат, у акциjу сви заjедно да се уjединимо и да то докажемо“, поручио jе Млађеновић.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

САВАНОВИЋ: НЕ СТВАРАТИ СИТУАЦИЈЕ ДА СЕ ЗА СЛОБОДУ …

САВАНОВИЋ: НЕ ДОВОДИТИ У ПИТАЊЕ СЛОБОДУ СРПСКОГ …

САВАНОВИЋ: ПРОБОЈ КОРИДОРА ОМОГУЋИО КОНТИНУИТЕТ …

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: