fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

SAVANOVIĆ: NE STVARATI SITUACIJE DA SE ZA SLOBODU PONOVO VOJUJE

Ministar Milenko Savanović polaže vijenac na vojničkom groblju Mali Zejtinlik na Sokocu

Ministar Milenko Savanović polaže vijenac
na vojničkom groblju Mali Zejtinlik na Sokocu

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović danas je na Sokocu apelovao na sve političare u BiH i svjetske moćnike da se ne igraju vatre na ovim prostorima i ne zarobe sadašnjost i budućnost nekim novim situacijama gdje se za slobodu mora ponovo vojevati.

Savanović je na obilježavanju 20 godina od odbrane Sarajevsko-romanijske regije rekao da ovom prilikom želi da podsjeti političare u BiH, u Republici Srpskoj i svjetske moćnike da sudbina naroda praktično zavisi od njihovih odluka.

„Postoje neki koji su kratkog pamćenja, postoje neki koji nedovoljno poznaju istoriju i igraju se vatrom opet na ovim prostorima. Neka dobro razmisle šta rade i ja ih molim i pozivam u ime svih nas da nam ne zarobe sadašnjost i budućnost nekim novim situacijama gdje se za slobodu mora ponovo vojevati“, rekao je Savanović.

On je na Vojničkom spomen-groblju „Mali Zejtinlik“ rekao da je u odbrani Sarajevsko-romanijske regije učestvovalo 20.000 boraca, od kojih je 4.000 poginulo, a 10.000 ranjeno u toku četvorogodišnjeg ratovanja.

Prema njegovim riječima, srpski narod je u 20. vijeku krvlju platio slobodu, ratujući u pet ratova, uvijek na strani slobodarskog svijeta.

„Sloboda je pretpostavka za održiv život i ti naši borci koju su učestvovali u ratu su bili svjesni da se sloboda ne poklanja i nikome se ne daje, već se za nju mora izboriti“, rekao je Savanović.

On je istakao da su, istorijski posmatrano, ovo prostori gdje je borba za slobodu česta i skupo se plaća.

Ispred centralnog krsta u Vojničkom spomen-groblju „Mali zejtinlik“ na Sokocu, gdje je sahranjeno 958 poginulih boraca sa prostora ove regije, položeni su vijenci i služen pomen povodom 20 godina od odbrane Sarajevsko-romanijske regije.

Vijence su položili izaslanici predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, delegacije Vlade Republike Srpske, Narodne skupštine Srpske, Boračke organizacije Republike Srpske, Savez organizacija i udruženja vojnih invalida Republike Srpske, Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka, te grada Istočno Sarajevo.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

SAVANOVIĆ: NE DOVODITI U PITANjE SLOBODU SRPSKOG …

POMEN POGINULIMA SA PODRUČJA SARAJEVSKE REGIJE …

OBILjEŽEN DAN ODBRANE SARAJEVSKO-ROMANIJSKE REGIJE

Sarajevo – Romanija – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: