fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Savanović i Savčić o obilježavanju „Dobrovoljačke“ i „Tuzlanske kolone“ (VIDEO)

Protokol obilježavanja godišnjice stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu i na Tuzlanskoj kapiji 1992. godine biće isti kao i prethodnih godina, ali već od naredne godine mogao bi biti promjenjen, rečeno je na današnjoj sjednici Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Milomir Savčić Foto: RTRS
Milomir Savčić Foto: RTRS

Predsjednik ovog Odbora Milenko Savanović i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić ističu da vlasti Kantona Sarajevo i dalje ne dozvoljavaju postavljanje spomen- ploče i dostojno obilježavanje zločina počinjenih nad pripadnicima JNA.

– Ukoliko mi ne možemo da mjesto stradanja obilježimo jednom spmen- pločom, onda ne mogu ni drugi na teritoriji Republike Srpske to da urade. Onda ćemo vidjeti da li ćemo ići putem trajnog neprijateljstva, što nikome ne odgovara, ili ćemo ići putem pomirenja, kaže Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske.

– Iako je bezbjednosna situacija uvijek upitna, i godine idemo na obilježavanje u Sarsajevo i Tuzlu. Naredne godine ćemo vjerovatno ići u pripreme da to obilježimo na nekom drugom mjestu, u smislu da obilježimo stradanja svih Srba, pojašnjava ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Milenko Savanović.

Izvor: Radio Televizija Republike Srpske

 

Vezane vijesti:

I krv je gorela u tuzlanskoj koloni | Jadovno 1941.

Jurišić odgovoran za stradanje vojnika JNA u Tuzlanskoj …

Savčić: Brojni dokazi za zločin u „Tuzlanskoj koloni“ | Jadovno …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: