fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Saopštenje: Odlučno odgovoriti na ekstremizam Hrvatske!

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2014/Napredni_klub_result.jpg

Napredni klub poziva Vladu Srbije da odlučno osudi i odgovori na učestale ekstremističke poruke koje proteklih dana češće nego ranije stižu od političkog vrha u Hrvatskoj.

 Hrvatske vlasti neskriveno zloupotrebljavaju članstvo u Evropskoj Uniji kako bi nastavile sa kampanjom protiv Srbije. Radi se o radikalnoj šovinističkoj kampanji mržnje prema Srbima koja se, nažalost, u Hrvatskoj ustalila kao model opstanka i dobijanja podrške u tamošnjoj javnosti. Ovakvo ponašanje suprotno je evropskim i civilizacijskim vrednostima za koje se EU i Srbija zalažu.

Reč je o zemlji koja godinama unazad pokazuje da nije u stanju da zaštiti elementarna građanska, manjinska i ljudska prava srpskog naroda na jezik i pismo, u kojoj se kršenje tih prava dešava na svakodnevnoj osnovi i u kojoj su najposećeniji koncerti pevača koji veličaju nacističke saveznike ustaše. Takva država, oslanjajući se na proustaške predstavnike u nacionalnom i u Evropskom parlamentu, uticala je na donošenje rezolucije kojom poziva Srbiju da se ogradi od srpskog građanina koga je privremeno na slobodu pustio Međunarodni sud u Hagu, jer nije uspeo da osudi ni posle 12 godina od njegove dobrovoljne predaje, i koji predvodi vanparlamentarnu stranku sa minornom podrškom u javnosti.

Napredni klub ističe da je ovakvo ponašanje Hrvatske produkt dugogodišnje politike koja svoje nacionalno jedinstvo i identitet gradi isključivo na mržnji prema jednoj susednoj državi i narodu, negirajući sva univerzanlna prava i principe.

Ovakvo delanje je nedemokratsko, neevropsko i anticivilizacijsko i zato su srpske vlasti dužne da odlučno odgovore, kako na nedavne političke provokacije tako i na dugogodišnju kampanju koja se sprovodi protiv Srbije i pripadnika srpske nacije.

Ako Hrvatska očekuje nekoliko rečenica od Srbije, evo nekoliko rečenica kojih bi ona mogla da se pridržava jer se na njih obavezala: Primena Erdutskog sporazuma; Isplata penzija građanima srpske nacionalnosti koji su prognani; Vraćanje imovine otete prognanim Srbima; Utvrđivanje krivice i kažnjavanje odgovornih za zločine nad Srbima; Poštovanje prava srpske manjine na jezik i pismo.

 Izvor: NAPREDNI KLUB

 

Vezane vijesti:

Napredni klub: Sramota za Holanđane i njihovu … – Jadovno 1941.

Na pomolu revizija istorije: Srbi zločinci i … – Jadovno 1941.

ČEDOMIR ANTIĆ: Ćirilica – Jadovno 1941.

Ivo Josipović i seme zla – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: