fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Saopštenje DNV povodom hapšenja Fajgelja

Društva novinara Vojvodine
Društva novinara Vojvodine

Društvo novinara Vojvodine javno i žučno protestuje zbog privođenja i zadržavanja u pritvoru prof. dr Andreja Fajgelja smatrajući da je ovim nesuvislim i neopravdanim činom ugrožena demokratska sloboda mišljenja i izjašnjavanja građana, a ne država Srbija njegovim navodnim pozivom na neustavno i nasilno rušenje vlasti.

Zar smo na evropskom putu dospeli dotle da se sadašnja vlast u Srbiji uplašila kritičkog suda pojedinca, makar se on zvao Fajgelj?
Ishitren i neosnovan, neodgovoran i nepromišljen postupak pripisujemno samovolji pojedinaca i, kao preteran iskaz dušebrižništva, štetan za ionako nizak ugled koji Srbija ima na međunarodnoj lestvici ljudskih i medijskih sloboda.

Dr Fajgelj, kao slobodnomisleći pojedinac, nije ni razbojnik, ni zaverenik niti terorista, a još manje je pozvivom na „bunu“ – ma koliko da su je neki protumačili (a opasno je tumačenje, a ne zakon) učinio pokušaj organizovanog nasilja. Stoga bezuslovno tražimo da se odmah oslobodi, a da svi oni koji su se prepoznali u njegovom iskazu podnesu tužbu za uvredu i njenu osnovanost dokažu u redovnom sudkom postupku.

Jedino tako se može dokazati da je Srbija pravna i prema ustanovljenim evropskim vrednostima odgovorna država.

Mladen Bulut, predsednik DNV

 

Vezane vijesti:

Uhapšen Andrej Fajgelj

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: