Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Samo oštro: Pevaju „Za dom spremni“, a nama drže lekcije

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić začuđen je izjavom svog hrvatskog kolege Bože Petrova o odnosu Vlade Srbije prema Tribunalu i lideru radikala Vojislavu Šešelju i kaže da ga njegova izjava čudi tim pre jer u hrvatskoj vladi sedi čovek koji kaže da je antifašizam floskula.

Hrvati ne prestaju da "histerišu" zbog Vojislava Šešelja
Hrvati ne prestaju da „histerišu“
zbog Vojislava Šešelja

Takve izjave, rekao je, ne bi začudile da dolaze iz Nemačke, Švedske ili neke druge evropske zemlje.

– Šta govoriti o karakteru te vlade, ako im potpredsednik skupštine učestvuje u manifestaciji gde 5.000 ljudi skandira „Za dom spremni“ i, ako se lome ćirilične table – rekao je Ljajić na RTS-u.

Vlada Srbije je učinila sve da bude korektna i odgovorna u slučaju Šešelja, naveo je Ljajić koji smatra da, ako Hrvatska ima neke pritužbe, treba da se obrati Tribunalu.

Očekuje, kaže, da Hrvatska sada uslovljava put Srbije ka Evropskoj uniji. Podsetivši da Vlada Srbije nikada nije rekla da Šešelja neće izručiti, Lajić je rekao:

„Ovaj problem nije nastao u Srbiji i zbog toga što vlada nije sarađivala sa sudom, već je nastao njihovim greškama ali oni to javno sigurno neće reći. Niko ne može da kažnjava Srbiju jer smo mi sve obaveze ispunili, čak smo i u povreljivom podnesku rekli o čemu se radi. Naravno, Hag nemajući drugi izlaz, doneo je ovakvu odluku.

Potpredsednik srpske vlade kaže i da, sudeći po izjavi Petrova o tome da je Srbija bila obavezna da da garancije, vidi da njegov hrvatski kolega nije upućen u tu stvar.

– Niko nije tražio garancije – izričit je Ljajić istakavši da je Tribunal, kada je puštao Šešelja iz pritvora, napisao da očekuje da se Šešelj sam dobrovoljno vrati prilikom izricanja presude.

Primetio je da bi bolje bilo da su u Hrvatskoj to pročitali pre nego što su izrekli bilo koju kritiku na račun Srbije.

Izvor: Vesti online

 

Vezane vijesti:

Stefanović: Petrov da gleda u sopstveno dvorište

Vulin: Hrvatska nikome ne bi trebalo da drži lekcije

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: