fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Sada je Željka na potezu: Podnesen zahtjev za pomilovanje pukovnika Daneta Lukajića

Pukovnik Lukajić se od 20. januara 2020. godine nalazi u KPZ Tunjice u Banjoj Luci, te je logičan sljedeći korak njegovo puštanje na slobodu.

FOTO: FRONTAL

Velika je stvar sam dolazak Lukajića u Republiku Srpsku, gdje sigurno neće trpiti maltretiranja kao u hrvatskim zatvorima, u kojima su i za čuvare i za zatvorenike Srbi sve drugo, samo ne ljudska bića.

Godine 2018. pukovnik je uhapšen tako što je izveden iz autobusa koji je u organizaciji Udruženja građana Jadovno 1941, krenuo na komemoraciju hrvatskom logoru smrti iz Drugog svjetskog rata, gdje je za 132 dana njegovog postojanja, pobijeno preko 40.000 ljudi, od čega najmanje 38.000 Srba.

Oni su to učinili samo iz razloga zastrašivanja bivših starješina VRS, da im više nikada ne padne na pamet da u Hrvatsku pređu u cilju komemoracije stradanja srpskog naroda. Da je to tako, jasno je i zbog toga što je Dane Lukajić ranije bez ikakvih komplikacija prelazio granicu, odnosno već nekoliko puta išao na pomenutu komemoraciju, bez ikakvog interesa hrvatske policije.

Hapšenje Daneta Lukajića ; FOTO: FRONTAL.RS

U Hrvatskoj, koja godinu dana ranije nije objavila ni jednu vijest o komemoraciji stradalima u konclogoru Jadovno, kojoj su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, da bi iduće godine svi mediji bili prisutni. Isključivo bi sa lica mjesta objavili neistinu da, eto, „navodni hrvatski logor smrti iz Drugog svjetskog rata“, sada posjećuje „krvolok iz dokazano srpskog logora smrti Manjača iz devedesetih godina prošlog vijeka“.

Zbog takvog cilja, njima nije problem upropastiti život nevinog čovjeka.

Pošto je jasno da je Lukajić uhapšen iz razloga hrvatske državne politike protiv srpskog naroda u cjelini, tako bi i država Srpska trebala da ovom čovjeku olakša i onako prevelike i nepotrebne muke, na koje je stavljen u ime svih nas i što prije ga pusti na slobodu.

Posljednje na šta bi Kabinet predsjednika Republike Srpske trebao da se poziva, jeste nemogućnost amnestije ako je u pitanju ratni zločin, te da se pukovnik Lukajić u što skorijem roku, ako ništa drugo, pusti u neku vrstu kućnog pritvora. Sigurno je da se može udesiti da dostojanstveno i među članovima svoje porodice kojima nedostaje, dočeka još godinu i po dana, kada će se navršiti dvije trećine kazne koje mu je Hrvatska izrekla na montiranom, političkom suđenju.

Ovo su pravi primjeri na kojim se dokazuje srpski patriotizam i vođenje računa o dostojanstvu Republike Srpske kao države, pa, kao što rekosmo u naslovu, sada je predsjednica Željka Cvijanović na potezu.

Izvor: FRONTAL

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: