fbpx
Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

САД ШИРОМ СВИЈЕТА ОРГАНИЗОВАЛЕ 64 „ОБОЈЕНЕ“ РЕВОЛУЦИЈЕ

Веjн Медсен

Веjн Медсен


Амерички новинар и публициста Веjн Медсен тврди да су САД широм свиjета организовале 64 „обоjене“ револуциjе и преврата, укључуjући и свргавање предсjедника СР Југославиjе Слободана Милошевића.

„Државни секретар Џон Кери изjављуjе да САД нису подржавале многоброjне ‘обоjене’ револуциjе по свиjету. Господину државном секретару треба послати паковање од 64 оловке у боjи – по jедну за сваку револуциjу коjу jе од свргавања Слободана Милошевића спремао Вашингтон“, нагласио jе Медсен.

Он jе указао да садашњи амерички државни секретар, коjи jе учестовао у раду сенатског Комитета за међународне односе, „мора боље од других да познаjе“ америчку политику организовања, подстицања и помагања „обоjеним“ покретима.

„Поготово што jе Џон Кери био и предсjедник тог комитета, и усмjеравао многе расправе коjе су биле посвећене свргавању ‘сандинистичке’ владе у Никарагви. Интересантно jе да jе у то вриjеме Кери ватрено опонирао присталицама организациjе државних удара, али jе на краjу ипак постао ‘идеални скривач’ и лобиста таквих активности“, напомиње Медсен.

Оваj публициста наводи и списак земаља у коjима jе, према његовом мишљењу, изведен државни удар уз учешће и подршку Вашингтона: „Револуциjа Ружа“ у Грузиjи, „Наранџаста револуциjа“ у Украjини, либанска „Револуциjа кедра“, „Револуциjа маслина“ у Палестини, „Револуциjа тулипана“ у Киргизиjи, а на списку су и државни удари у Југославиjи, Куваjту, Либиjи, Бурми, Тибету, Ирану и другим земљама, преноси портал „Факти“.

„У плану су биле и ‘револуциjе’ у Молдавиjи, Монголиjи, Узбекистану, Еквадору, Боливиjи и Бjелорусиjи“, наводи Медсен.

Медсен jе подсjетио да, након што jе послиjе државног удара, у организациjи америчке ЦИА, свргнути предсjедник Хондураса Мануел Зелаjа рекао да планира повратак на власт, Џон Кери га jе подржао рекавши да jе он „демократски изабрани предсjедник“.

„Али, Кери ниjе подржао такву идеjу у случаjу предсjедника Украjине Виктора Јануковича коjи jе, као што jе познато, демократски изабран и лишен власти неуставним путем“, истиче Медсен.

Он оцjењуjе да, током свог формирања, представници америчке политике елите пролазе „солидну школу лицемjерjа“, пролазећи елитне образовне установе, радећи у владиним аналитичким центрима или навладиним организациjама.

Медсен истиче да ни Кина „ниjе имуна“ на америчке „обоjене“ револуциjе.

„Пекинг jе први пут тестиран да ли jе у стању да се ‘одбрани’ током протеста на Тибету, а затим и у Хонгконгу“, наводи Медсен.

Медсен у догађаjима у Хонгконгу види траг невладиних организациjа на чиjем су челу ћерке милиjардера Џорџа Сороша – „Тсадра Фоундатион“ и „Траце Фоундатион“, коjе даjу подршку влади Тибета у прогонству.

Медсен jе пронашао „трагове“ ових организациjа и у такозваноj „Револуциjи шафрана“ у Бурми, коjа jе почела позивима на протест обjављеним на jедном саjту на кинеском jезику чиjи се домени налазе у САД.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

Да ли прослава, обележавање, или обнова ратне атмосфере …

Др МИЛОРАД ЕКМЕЧИЋ: Сукоб у Украjини jе ништа друго него …

АКАДЕМИК ВАСИЛИЈЕ КРЕСТИЋ: Историjа се немилосрдно …

 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помози рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Пратите нас на друштвеним мрежама: