Ж | Ž

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

РИСТИЋ: СУД У СТРАЗБУРУ СЕ НЕ БАВИ ИМОВИНОМ СРБА

Суд у Стразбуру

Суд у Стразбуру

Адвокатска канцелариjа Ристић, коjа пред Судом за људска права у Стразбуру заступа 20 великих компаниjа и поjединце из Србиjе коjи траже враћање имовине у Хрватскоj, саопштила jе да због нагомилавања предмета из свих диjелова Европе и процедура ниjедна жалба из Србиjе ниjе ни дошла до суднице.

Адвокат Зоран Ристић поjаснио jе да према правилу 47, коjе jе ступило на снагу 1. jануара 2014. године, представници Хрватске у секретариjату суда могу да одбаце представку као неисправну или непотпуну.

“То значи да представке српских грађана и правних лица уопште не стижу до судиjа, коjе би о њима мериторно одлучивале, већ се поступак зауставља у секретариjату, а на ту одлуку секретариjата не постоjи право жалбе”, навео jе Ристић.

Он jе указао да оштећени држављани Србиjе и правна лица, да би уопште стигли до Стразбура, мораjу да прођу процедуру од општинског, односно трговачког до Уставног суда у Хрватскоj, за шта jе потребно од седам до девет година и оциjенио да jе то унаприjед изгубљена битка.

“Све то само да би били одбиjени и пре мериторног одлучивања. Морамо да дигнемо глас и спречимо то да се права на имовину обичног грађанина не остваруjу”, навео jе Ристић и додао да ово ниjе напад на Хрватску, већ жеља да се унаприjеде права грађана Србиjе.

Он jе поручио да се грађанима Србиjе имовина у Хрватскоj мора вратити и да за њих мораjу важити исти услови, као и за остале грађане Европе, преносе београдски медиjи.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

СУД У СТРАЗБУРУ ПРЕСУДИО У КОРИСТ АНЕ ЈЕЛИЋ 

хоће ли држава икада обештетити србе чиjе су куће летеле у …

ПРЕДСЕДНИКУ ХРВАТСКЕ САМО ПУТ МРЖЊЕ СВЕГА ШТО ЈЕ …

КАД СЕ СВЕДУ РАЧУНИ – Српска имовина у Хрватскоj вреди …

 

Атлас Покоља

 
 

Подијелите вијест (кликните на + за више опција):

Помозите рад удружења Јадовно 1941. уплатом преко PayPal-a:

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: