fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Reč Vojvode Momčila Đujića o ekumenizmu i ujedinjenju sa papistima… (video)

VOJVODA MOMČILO ĐUJIĆ tada još kao sveštenik, služio je liturgiju jedne nedelje, na kojoj su doneli malo zaklano dete. On je smireno završio bogosluženje, nakon toga opojao dete, a potom skinuo svoju mantiju i epitrahilj, opasao sebi pištolj i uzeo mitraljez u ruke.

Vojvoda Momčilo Đujić
Vojvoda Momčilo Đujić

Mnogo godina kasnije u Kanadi 1990. godine pred tadašnjim vladikom, sveštenicima i narodom, na pitanje jednog novinara, šta bi on uradio da je na mestu srbskog patrijarha, ovaj hrabri srbski sin i sluga Božiji je odgovorio:

„Ja nisam dostojan ni svešteničkog čina, a kamo li da budem patrijarh. Skinuo sam mantiju, uzeo mitraljez , jer nisam mogao da gledam na moje oči da moj narod i decu kolju ustaški koljači. Ali kada bih ja bio patrijarh, ja bih prekinuo svaku vezu sa papom i Rimokatoličkom crkvom, đe se traži na ekumenskim sastancima… Da preosvećeni vladiko, na EKUMENSKIM SASTANCIMA, ujedinjenje. S kim ujedinjenje???

Papa sebe proglasio za nepogrešivoga i da je naslednik Hristov na zemlji, a Hristos je, ja još pamtim, sabrao svoje apostole i rekao: „Ja vas šaljem kao ovce među vukove, idite i propovjedajte svima narodima, na svim jezicima Jevanđelje Spasa.“

Nije to rekao ni Petru (kako oni govore) ni Pavlu, da će ga iko zastupati, nego je rekao SVIM APOSTOLIMA. I taj isti Hristos rekao je i narodu svome i apostolima, a kad se molite, molite se ovako: „Oče naš, koji si na nebesima…“. Papa što znači „otac“, to je otac onima koji su napustili Hrista 1054. godine i otcijepili se od Hrista i papu proglasili za sveca. A znate, ko pije, ždere i još nešto radi… taj ne može biti svetac, taj ne može ni papa biti.

Od 1054. godine, pape su iz Rima nastojale da sruše Pravoslavlje. Oni su nas proglasili da smo mi šizmatici, da smo nevjernici i da tobože oni spašavaju naše duše. Braćo i sestre, to papa i danas radi, i sa njim nema razgovora. Ja bih da sam predstavnik srbske Crkve, ili patrijarh ili delegat Crkve, samo se sastajao sa papom rimskim i razgovarao sa njim, kad objavi da NIJE SVETAC , da NIJE BEZGREŠAN i da NIJE NASLEDNIK HRISTOV NA ZEMLjI, nego da je jedan među mnogima koji vjeruju u Hrista, i Hristu vode narod.

Dakle, NEMA VIŠE TIH RAZGOVORA!“

(Srbi na okup)

Izvor: Srpski FBReporter

Vezane vijesti:

Golgota Dinarske divizije | Jadovno 1941.

Saslušanje uhvaćenog ustaše | Jadovno 1941.

Draža kao tragični junak | Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: