Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Puzigaća: Dvostruki aršini međunarodne zajednice

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća optužio je međunarodnu zajednicu da provodi dvostruke aršine kada je riječ o rješavanju statusnih pitanja izbjeglih Srba u Hrvatskoj i Hrvata u BiH.

Nikola Puzigaća
Nikola Puzigaća

„U Republici Srpskoj u 98 odsto slučajeva Hrvatima su vraćeni imovina i stanovi, a jedan manji broj nalazi se još na sudovima, dok međunarodna zajednica godinama Hrvatskoj dozvoljava da opstruiše rješavanje statusnih prava izbjeglih Srba koja se odnose na vraćanje imovine, stanarskih, radnih i penzijskih prava“, rekao je Puzigaća Srni povodom obilježavanja 20. juna – Svjetskog dana izbjeglica.

Puzigaća je rekao da je izbjeglim Srbima u Hrvatskoj onemogućeno vraćanje oko 50.000 stanarskih prava.

U neravnopravnom položaju su u odnosu na Hrvate i kada je riječ o otkupu stanova u sklopu stambenog zbrinjavanja, gdje se traže iznosi od 500 do 800 evra po metru kvadratnom, dodao je on.

„Srbi su u neravnopravnom položaju u odnosu i na Hrvate sa kojima su mijenjali svoju imovinu u BiH za imovinu u Hrvatskoj, jer je Hrvatima omogućeno na sudovima poništavanje ugovora o zamjeni nekretnina, tako da izbjegli Srbi ostaju bez ikakve imovine“, zaključio je Puzigaća.

Izvor: SRNA

 

Vezane vijesti:

Puzigaća: Nećemo odustati od naših prava | Jadovno 1941.

Puzigaća: Srbi u Hrvatskoj i dalje potražuju 50.000 stanova …

Puzigaća: Više od 20 godina kršenja ljudskih prava | Jadovno …

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: