Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Puzigaća: BiH da se uključi u rješavanje problema

Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća apelovao je na vlasti BiH da u razgovorima sa hrvatskim vlastima riješe probleme državljana BiH koji su bili zaposleni i nastanjeni u Hrvatskoj, a u periodu od 1990. do 1995. godine otpušteni sa posla.

Nikola Puzigaća
Nikola Puzigaća

„U BiH nema želje da se konačno riješi dugogodišnja agonija članova našeg udruženja, koja se odnosi na radna, penziona, imovinska i stanarska prava državljana BiH koji su izbjegli iz Hrvatske“, rekao je Puzigaća Srni.

On je naveo da u BiH niko više ne želi da razgovara sa članovima udruženja u vezi sa rješavanjem njihovih problema.

„Udruženje je izgubilo svaku nadu, u BiH nije formirana komisija koja bi se bavila našom problematikom. Svi su, izgleda, digli ruke od nas i ne javljaju nam se na telefone“, kaže Puzigaća.

Puzigaća je rekao da će Upravni odbor Udruženja u narednih mjesec dana donijeti konačnu odluku kako i šta dalje u vezi sa ovom problematikom, ne isključujući mogućnost građanske neposlušnosti i organizovanja protesta ispred institucija vlasti u BiH.

Savjet ministara BiH je na sjednici održanoj 20. avgusta 2015. godine usvojio zaključak kojim „zadužuje Ministarstvo inostranih poslova BiH da u bilateralnim kontaktima sa zvaničnicima Hrvatske na najvišem nivou obnovi razgovore u vezi sa rješavanjem radnopravnog i socijalnog statusa državljana BiH koji su bili zaposleni u Hrvatskoj, a koji su otpušteni sa posla u periodu od 1991. do 1995. godine, da bi zajednički došli do obostrano prihvatljivog rješenja“.

Tokom susreta delegacija BiH i Hrvatske na najvišem nivou u ovoj godini potvrđena je obostrana opredijeljenost da zajednička sjednica Savjeta ministara BiH i Vlade Hrvatske bude održana u prvoj polivini 2016. godine.

Izvor: SRNA

 

Vezane vijesti:

Puzigaća: Dvostruki aršini međunarodne zajednice | Jadovno …

Puzigaća: Nećemo odustati od naših prava | Jadovno 1941.

Puzigaća: Srbi u Hrvatskoj i dalje potražuju 50.000 stanova …

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: