Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Promovisana knjiga Priča koja luta svietom

tihomir-levajac.

KOTOR VAROŠ – U opštinskoj Boračkoj organizaciji Kotor Varoš promovisana je knjiga “Priča koja luta svietom”, autora Tihomira Levajca iz Banjaluke, priča o zločinima u Narodnoj pučkoj školi u Šargovcu za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Priča je napisana u formi pisma bivše učiteljice Dobrile Martinović iz Narodne pučke škole u Šargovcu. Među 2.298 ubijenih Srba u Šargovcu tada su ubijeni i učenici ove škole.

Profesor Ostoja Đukić rekao je večeras da knjiga pokazuje da se istina ne može uništiti i poručuje da se zločin nikada ne ponovi.

Recenzent Mirko Vuković naglasio je da je priča Tihomira Levajca prevedena na svjetske jezike i da je autor na taj način postigao cilj koji je unaprijed zadat naslovom knjige.

“Ova priča doslovno luta svijetom. Ova priča, ispričana ustima poludjele šargovačke učiteljice, nadalje uistinu biva ispričana za svagda sa zakašnjenjem”, navodi Vuković u recenziji.

Levajac je rekao da nikada sebi nije mogao objasniti da neko može da upadne i u školskim klupama usmrti 52 djece.

Promociju knjige “Priča koja luta svietom” Tihomira Levajca organizovali su opština Kotor Varoš, opštinska Boračka organizacija, Narodna biblioteka, Centar za kulturu informisanje i sport i opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta”.

Izvor: nezavisne.com

 

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: