fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Promocija monografije „Srpsko hrišćansko nasleđe Amerike“ u Banja Luci

U srijedu 09. oktobra 2019. godine, održaće se promocija monografije „200 godina Srpske Pravoslavne Crkve u Americi – Srpsko Hrišćansko nasljeđe Amerike“, koja će, s početkom u 19 časova, biti upriličena u Vijećnici Banskog dvora u Banjaluci.

Knjigu je priredio Maksim (Vasiljević), episkop Los Anđelesa i Zapadne Amerike; izdavač je Sebastian Press, Los Angeles, a saizdavači su: Episkopski savet Srpske Crkve u Severnoj Anerici, Pravoslavni bogoslovski fakultet Univerziteta u Beogradu, Fondacija Srpsko blago, Serbika Amerikana i Interklima-grafika, Vrnjci.

Knjiga ima 1.008 strana i sadrži tekstove istaknutih istoričara, teologa i umjetnika, sa 1025 fotografija najznačajnijih ličnosti, crkava, manastira, fresaka, ikona i drugih umjetničkih predmeta.

Ovom monografijom snažno je pokazano kako su naši iseljenici u Americi i Kanadi, zahvaljujući svojoj Crkvi, sačuvali hrišćansku vjeru i svetosavsku svijest, i u Novom svijetu stvorili izuzetnu i trajnu duhovnu i materijalnu kulturu.

O knjizi će govoriti Episkopi Srpske pravoslavne crkve: umirovljeni vladika Atanasije, vladika Longin i vladika Maksim.

Izvor: SPC

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: