Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Promocija knjige „Mermerne istine o Bosni“

Datum objave: četvrtak, 25 avgusta, 2016
Veličina slova: A- A+
Knjiga „Mermerne istine o Bosni“
Knjiga „Mermerne istine o Bosni“

Promocija knjige „Mermerne istine o Bosni“ dr Radovana Karadžića, u Banjoj Luci, biće održana u subotu, 27.08.2016. godine sa početkom u 19.00 časova, u maloj vijećnici Banskog Dvora.  Promocija će, prethodno, u četvrtak i petak, biti održana u Palama i Bijeljini. O knjizi će prilikom predstavljanja govoriti Goran Petronijević, Milomir Savčić i Miroslav Toholj. Izdavači knjige su Pravoslavna reč i Igam.

Pred čitaocima i javnosti su Mermerne istine o Bosni, sačinjene od Uvodne i Završne riječi Odbrane, koje je autor, dr Radovan Karadžić, prvi predsjednik Republike Srpske, izgovorio braneći se pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju u Hagu, te liste lako proverljivih događaja koji su osnova za ove istine. „…Kurioziteti vezani za način osnivanja Tribunala, te zakonodavstva i zakonotvorbe biće predmet izučavanja, i autor ne veruje da će projekat preživeti stručnu i naučnu kritiku.

Autor se odlučio da u dobroj veri učini sve kako bi proces prote­kao kao egzemplaran, ne samo da bi se čula i srpska verzija, nego i da verovatnu propast ovako zamišljene “međunarodne pravde” prouzrokuje sam pokušaj te pravde, bez njegovog do prinosa i sabotaže. Konačno, autor zadržava nepomućenu veru u javnost i sud naroda, ali je za to neophodno da se javnosti izloži cela istina…“

(Izvod iz Beleške autora)

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top