fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Promocija knjige Jasenovac, balkanski Aušvic

Promocija knjige „Jasenovac, balkanski Aušvic, ustaška imperija okrutnosti“ profesora Gideona Grajfa, stručnjaka za Aušvic i direktora Internacionalne grupe eksperata GH7 za Jasenovac, biće održana 22. oktobra 2018. na  beogradskom sajmu knjiga u hali „Ivo Andrić“ sa početkom u 12 časova.

Ova monografija predstavlja multidisciplinarnu studiju u kojoj je po prvi put komparativna analiza Jasenovca i Aušvica izvršena od strane svetski poznatog stručnjaka za Aušvic.

Jedinstvenost ove monumentalne knjige je od globalnog značaja jer je posebna pažnja posvećena kontroverzi u pogledu broja žrtava Jasenovca i Aušvica, kao i problema negiranja holokausta i današnjeg rasta neonacističkih grupa.

Podršku prof.dr Grajfu na promociji pružiće i 96- godišnji  Moshe Ha Elion iz Izraela koji je preživeo Aušvic, i koji je po prvi put u poseti Beogradu,  predsednik Udruženja logoraša Jasenovac Milinko Čekić kao i Jelena Buhač Radojičić koja je preživela Jasenovac.

Preživeli će održati zajedničku konferenciju za štampu na temu “Stop revizionizmu, mi smo preživeli, mi se sećamo”.

U knjizi, prof. dr Grajf potvrđuje teze istoričara iz Izraela i drugih zemalja da Jasenovac nije bio samo radni logor, već logor smrti.

Ova tvrdnja je detaljno obrađena na 700 stranica od strane autora koji je proveo 41 godinu svog života istražujući fenomen smrtonosnih fabrika u Drugom svetskom ratu.

Takođe, u ovoj monografiji će po prvi put biti predstavljen spisak od čak 57 metoda mučenja i ubijanja u Jasenovcu.

Izvor: Savez Jevrejskih opština Srbije

Vezane vijesti:

Slavko Vasić iz Adaševaca, preživeli zatočenik Jasenovca

Moj put kroz Jasenovac

Spisak pobijene dece u logoru Jasenovac

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: