Pripremni seminar za polaznike stručnog usavršavanja “Jad Vašem”

Datum objave: petak, 30 juna, 2017
Veličina slova: A- A+

Dvanaest ljudi iz Republike Srpske otputovaće 23. jula na stručno usavršavanje u Memorijalnu ustanovu za žrtve i heroje Holokausta “Jad Vašem” u Izraelu.

Jad Vašem
Jad Vašem

Za njih je u Spomen-području Donja Gradina održan pripremni seminar, saopšteno je danas iz Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Službenik Centra Dušan Pavlović je u stručnom dijelu seminara polaznike pripremio za boravak i uputio o sadržaju obrazovnog procesa u “Jad Vašem”.

“Ove godine, u grupi polaznika će biti nastavnici i profesori iz srednjih i osnovnih škola u Republici Srpskoj, te predstavnici Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica”, naveo je Pavlović.

Pripremni seminar je rezultat saradnje četiri institucije, koje su u prethodnom periodu realizovale obrazovni projekat za sve nastavnike i profesore istorije i srpskog jezika i književnosti u Republici Srpskoj.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

Danas pripremni seminar u okviru edukacije o Holokaustu

U školama Srpske izučavaju zločine NDH | Jadovno 1941.

Kozarska Dubica: Obuku o izučavanju holokausta pohađalo 65 …
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top