Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Prilog o Jadovnu u talijanskom časopisu „Karnenu“

Karnenu

Istina o Jadovnu, dostupna je i na italijanskom jeziku, objavljena na četiri stranice časopisa Karnenu, mesečnog lista najstarije ekološke organizacije na svetu Keren Kazemeth Leisrael. Od osnivanja, 1901. godine, pa do sada, organizacija se razgranala širom sveta i preko lokalnih partnera – nacionalnih udruženja KKL – isušila močvare, zasadila preko 200 miliona drveća, izgradila puteve, vodovode, brane, pustinje pretvorila u plodno zemljište, te postala svetski lider u tehnologiji prikupljanja i čuvanja kišnice i upotrebi reciklirane vode u poljoprivredi i industriji.

Časopis je rodjen istovremeno sa samom organizacijom i artikulisan je u više rubrika. Izlazi jednom mesečno u svim zemljama sveta i globalno je dostupan  preko interneta na sajtu www.kklitalia.it Jedna od rubrika je posvećena istoriji, a u poslednjem broju italijanskog izdanja, na tri stranice, donosi istinu o Jadovnu, tekst novinara Mile Mihajlović, objavljen pod naslovom „Sakriveni zločin“. Stratište nevinih Srba i Jevreja pobijenih neizrecivom okrutnošću, ustaški sistem logora iz 1941. decenijama je  prećutkivan i zataškavan, dajući zločincima lažni osećaj nedodirljivosti. I još gore. Prećutkivanje zločina zavaralo je mnoge da je istoriju moguće lažirati, ili da su Srbi zaboravili. Nisu. I ne mogu. Baš kao što strašne zločine nad nevinim civilima nisu zaboravili Jevreji, jer ne mogu i ne smeju, ne da bi se svetili, već da se zločin ne bi ponovio.

Značajno je objavljivanje snažnog teksta Mile Mihajlović u broju časopisa koji zaključuje godinu i uoči katoličkog Božića traži preobraćanje i pokajanje svih koji su se na bilo koji način ogrešili na Jadovnu, posebno Katoličke crkve. Uz pomoć jadovinske sabraće Jevreja, Srbi  to traže i od pape Benedikta 16. Poput Jovana Pavla II koji je u rimsku sinagogu stupio tek posle javnog priznanja, pokajanja i izvinjenja upućenog „starijoj braći“. Poklonite se pobijenoj srpskoj nejači i Srbi će oprostiti. Budućnost u ekumenizmu traži istinu.

Karnenu-Decembar-2010-br2-5771-str30-31

Karnenu-Decembar-2010-br2-5771-str32-33

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: