Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:
Од 24. Јуна 1941, Дана сјећања на Јадовно, прошло је:

ПРИЈАВА ПРОТИВ МАШОВИЋА

Датум објаве: четвртак, 12 марта, 2015
Величина слова: A- A+

Један од безуспjешних покушаjа тражења несталих Срба у Сараjеву од стране Института за нестала лица БиХ

Један од безуспjешних покушаjа тражења несталих Срба
у Сараjеву од стране Института за нестала лица БиХ

Удружење породица несталих лица Сараjевско-романиjске региjе подниjело jе приjаву Министарству за људска права и избjеглице против члана Колегиjума директора Института за нестала лица БиХ Амора Машовића због кршења Закона о несталим лицима коjи не дозвољава политички ангажман службеника коjи учествуjу у процесу тражења несталих.

“Имаjући у виду да jе Машовић већ дужи низ година политички ангажован као високо позиционоирани функционер СДА, те да jе и у новом сазиву Дома народа Парламента Федерациjе БиХ изабран за делегата, очигледно jе да jе дошло до кршења Закона о несталим лицима, те ниjе могао бити изабран у Колегиjум директора Института за нестала лица БиХ, на шта ми указуjемо годинама”, истиче се у приjави Удружења породица несталих лица Сараjевско-романиjске региjе.

Приjава jе поднесена Министарству за људска права и избjеглице БиХ, коjе jе надлежно за надзор над спровођењем Закона о несталим лицима.

“Од вас тражимо да поводом ове приjаве реагуjете у смислу правилне примjене закона и санкционисања прекршаjа одговорног лица”, наводи се у приjави.

Закон о несталим лицима БиХ прописуjе да “службеници коjи имаjу дужности у вези са тражењем несталог лица не могу обављати ову дужност ако су чланови управних и других одбора, извршних органа, политичких партиjа или политички ангажовани представници и не смиjу слиjедити инструкциjе политичких партиjа”.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

МАШОВИЋА ХИТНО УКЛОНИТИ ИЗ ИНСТИТУТА – Jadovno 1941.

Митровић: Реаговати на фалсификоване податке Машовића …

главни кочничари су институт за нестала лица и … – Jadovno 1941.

митровић: застоj у процесуирању злочина над … – Jadovno 1941.

 
Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани вез упозорења.

КОМЕНТАРИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Top