fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Preminuo svedok masakra

Umro Miodrag Čenić (88), očevidac teškog partizanskog zločina na kraju drugog svetskog rata u Banjaluci. U Šibovima maljem ubijeno 700-1.000 zarobljenih četnika Pavla Đurišića

 Čenićevo svedočenje sačuvano

Čenićevo svedočenje sačuvano

OD posledica moždanog udara nedavno je, u 88. godini, preminuo Miodrag Čenić, možda i poslednji svedok stravičnog partizanskog zločina na kraju Drugog svetskog rata u Šibovima u Banjaluci, kada je maljevima pobijeno više od 700, a možda i 1.000 zarobljenih četnika vojvode Pavla Đurišića.

Ovu vest potvrdio nam je predsednik Okruga Krajine Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske, Darko Bogovac.

– Svedočenje Čenića je dokumentovano, snimljeno i dokaze smo prosledili na prave adrese – rekao je za „Novosti“ Bogovac.

On je istakao da Ravnogorski pokret još nije dobio dozvolu za početak iskopavanja na lokalitetu Šibovi, za koje se sumnja da tu počivaju posmrtni ostaci Đurišićevih četnika, te da je na potezu banjalučko okružno tužilaštvo.

Miodrag Čenić je u ispovesti za „Novosti“ posvedočio da je po naredbi tadašnjih komunističkih vlasti kao 16-godišnjak bio prinuđen da učestvuje u zakopavanju ubijenih četnika vojvode Đurišića, koji su se povlačili preko Posavine i rejona Banjaluke prema Gradišci, gde su ih zarobili partizani.

– Zarobljenici su dovezeni noću u strogoj tajnosti u dugačkoj koloni, u paru dva po dva, bili su svi vezani žicom, posle čega su maljevima ubijani i bacani u rovove koje su nekada na ovoj lokaciji koristile ustaše za odbranu svojih položaja u Banjaluci – rekao je Čenić i pokazao mesto gde su zakopani ubijeni četnici.

Izvor: NOVOSTI

 

Vezane vijesti:

SUTRA OTKOPAVANjE MASOVNE GROBNICE NA ŠIBOVIMA …

bogovac: na proljeće otkopavanje masovne grobnice ravnogoraca

Sećanje na krvavu golgotu! – Jadovno 1941.

Kroz pakao i natrag: 1945 – 2015. – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: