fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Pravoslavna verska radio emisija na „Petrinjskom radiju“

Sa blagoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa gornjokarlovačkog g. Gerasima, Crkvena opština Petrinja pokreće versku radio emisiju pod nazivom „Slovo Ljubavi“, koja će biti emitovana na „Petrinjskom radiju“ iz Petrinje.

Emisija će se naći u programskoj šemi radija od 21. januara 2018. godine, dok će termin emitovanja biti svake nedelje sa početkom u 18.00 časova, u trajanju od pola sata.

Sadržaj emisija će biti osmišljen na taj način da se slušaocima približi pravoslavlje kao pravoživlje, uz omilije na nedeljna jevanđeljska čitanja, tekstove o pravilima ponašanja u hramu, pripremi za Krsnu slavu, proslavljanju velikih hrišćanskih praznika, kao i o najznačajnijim datumima iz srpskog pravoslavnog kalendara. Uz narativni deo, emisija će biti protkana duhovnom muzikom koju slušaoci nemaju priliku često da slušaju.

Na ovaj način reč Hristovog Jevanđelja će između ostalog dopreti i do onih koji su prikovani za bolesničku postelju, starih, nemoćnih, udaljenih, odnosno do svih onih koji iz opravdanih razloga nisu u mogućnosti uzeti učešća na liturgijskim sabranjima.

Emitovanje jedne ovakve radio emisije predstavlja veliki iskorak ka poboljšanju kulture međusobnog dijaloga i boljeg razumevanja „drugog i drugačijeg“, što je društvu u kojem živimo preko potrebno.

protojerej Saša Umićević, paroh petrinjski

Izvor: Sveštena eparhija gornjokarlovačka

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: