fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Pravo lice „blaženog“ nadbiskupa: Stepinac moli papu da spase NDH!

Ekskluzivno iz Magnum crimen-a prenosimo pismo (Promemoria) „blaženog“ Stepinca papi Piju XII, u kojem traži da Vatikan spase NDH od nestanka, jer je u pitanju brana „ofenzivnom bizantinizmu“, tj. pravoslavlju.

Ante Pavelić i Alojzije Stepinac

Ante Pavelić i Alojzije Stepinac

„Napredovanje istočne šizme u katoličke redove prijeti danas s punom ozbiljnošću da postigne svoje mračne ciljeve. Pobjeda velikosrpske ideje značila bi uništenje katolicizma na sjeverozapadnom Balkanu, u Državi Hrvatskoj. Navedeni nam dokumenti ne ostavljaju nikakove dvojbe. Što više, nema nikakove dvojbe, da bi takav kobni događaj imao i daljnje posljedice daleko preko granica Hrvatske. Valovi ortodoksnog i ofenzivnog bizantinizma udarali bi o granice Italije, dok se do sada razbijaju u hrvatsko Predziđe.

I više, utoliko, što su radom hrvatskog klera, osobito franjevaca, bili postavljeni temelji za obnovljeni katolicizam u Bugarskoj, obraćenjem mnogih Paolina i spašeni ostaci vjernika u Albaniji Skenderbegovoj, što bi uništenjem jedine katoličke nacije na Balkanu, bile pogođene i razne raštrkane posijane grupe na tome vječno nemirnome, ortodoksnom i islamskom Balkanu.

Sveti Oče, danas su oči čitavog čovječanstva, koje krvari iz hiljadu rana upravljene u Vas kao onoga, koji je po uzvišenom značenju svoga imena donio bijednom ljudskom rodu ono što mu treba – nebeski mir. Noseći mir svijetu, mislite, Sveti Oče, na hrvatski narod, uvijek vjeran Kristu i Vama. Mlada Hrvatska država, nastala je u strašnijim i težim prilikama, nego bilo koja druga država za više vjekova, boreći se očajno za svoj opstanak,pokazuje primjer u svakoj prigodi da želi ostati vjerna svojim katoličkim tradicijama i osigurati bolju i jasniju perspektivu katoličkoj crkvi u ovom dijelu svijeta.

Obratno, gubitkom ili sudbonosnim sužavanjimaa hiljade najboljih hrvatskih vjernika i svećenika rado bi i dobrovoljno žrtvovali svoje živote, da spriječe ovu strašnu mogućnost,bilo bi ovdje uništeno ne samo oko 240 000 obraćenih sa srpsko-pravoslavne vjere, nego i cijelo katoličko stanovništvo ovih područja sa svima njegovim crkvama i samostanima. U prirodnom redu stvari, ako Bog ne bi učino veliko čudo, napredak katolicizma usko je vezan sa napretkom hrvatske države, opstanak katolicizma ovisi o opstanku ove države, njegov spas je u isti mah i njen spas (?!?!) Sveti Oče, duboko vjerujemo u božju milost i božju pravednost, čiji ste Vi izabrani instrument.

Preporučujem Vašoj očinskoj skrbi i Vašim molitvama našu Nezavisnu Državu Hrvatsku, smatrajući da time u isti mah na najbolji način preporučujem svetu vjeru u svojoj domovini i na Balkanu. U presvetom Srcu Isusovu uvijek najodaniji nadbiskup i metropolita zagrebački.“

Pretplata na Magnum crimen!
Prvo necenzurisano, ćirilično izdanje na Srpskom jeziku!

Magnum crimen

 

Izvor: DVERI

 

Vezane vijesti:

Pismo Episkopu Jovanu Ćulibrku

EPISKOP SLAVONSKI JOVAN ĆULIBRK: Srbi, dobro vagajte …

Reagovanje Međunarodne komisije za istinu o Jasenovcu na …

VLADIKA JOVAN ĆULIBRK PORUČIO SRBIMA ‘Svi ćemo …

MAGNUM CRIMEN je kost u grlu onima koji zovu papu u Srbiju …

Dva izostavljena poglavlja iz knjige Magnum crimen Viktora …

Mračne senke Prvog hrvatskog katoličkog kongresa – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: