Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

POZIV SRBIMA DA SE IZJASNE NA REFERENDUMU

Datum objave: subota, 11 februara, 2012
Objavljeno u Kosovo
Veličina slova: A- A+

kosovo

GRAČANICA,(SRNA) – Srpsko nacionalno vijeće Kosova i Metohije pozvalo je Srbe sa područja pokrajine i one koji su tamo rođeni da se 14. i 15. februara izjasne da li prihvataju kosovske institucije.

Vijeće smatra da je cilj nametanja kosovskih, a ukidanje svih institucija Srbije, da se potpuno onemogući institucionalna zaštita Srba i tako izvrši konačno etničko čišćenje sa ciljem zaokruživanja kosovske nezavisnosti.

“Iz tih razloga, a poštujući osnovna demokratska načela i Ustav Srbije, SNV poziva sve opštine sa Kosova i Metohije, koje deluju u okviru institucija Srbije, da organizuju referendum ili omoguće izjašnjavanje Srba o pitanju nasilnog nametanja institucija tzv. Republike Kosovo”, navodi se u saopštenju Vijeća.

Sve državne institucije, naročito one koje djeluju na Kosovu i Metohiji, pozvane su da podrže i daju puni doprinos u organizaciji referenduma i sprovođenju odgovarajućeg načina izjašnjavanja Srba.

“U slučaju da neke od opština sa Kosova i Metohije ne organizuju ili nisu u mogućnosti da organizuju referendum ili izjašnjavanje o ovom pitanju, pozivamo sve Srbe iz tih opština da učestvuju na referendumu ili izjašnjavanje u najbližoj opštini gde se referendum ili izjašnjavanje organizuje”, navodi se u saopštenju.

Na izjašnjavanje Vijeće poziva i sve Srbe, koji su rođeni na Kosovu i Metohiji, bez obzira da li se nalaze u domovini ili dijaspori.

 

Izvor: srna
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top