fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Poziv na zavičajni kup Republike Srpske

PREDSTAVNIŠTVO REPUBLIKE SRPSKE

Ustanova za unapređenje ekonomske, naučno-tehničke, kulturne i sportske saradnje između Republike Srpske i Republike Srbije

Beograd, 18.05.2017. godine

P O Z I V

1. Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji ovim putem obavještava sva zavičajna udruženja iz Republike Srpske koja su registrovana na teritoriji Republike Srbije da se u 2017. godini organizuje sportska manifestacija u malom fudbalu pod nazivom: „ZAVIČAJNI KUP REPUBLIKE SRPSKE“.

2. Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji ovim putem poziva zavičajna udruženja na što veće uključivanje članstva u sportsku manifestaciju „ZAVIČAJNI KUP REPUBLIKE SRPSKE„.

3. Pravo učešće na kupu imaju sva zavičajna udruženja iz Republike Srpske i fizička lica i ekipe koja žive, rade ili vode porijeklo sa prostora Republike Srpske u Srbiji.

4. Takmičenja u „ZAVIČAJNOM KUP-u REPUBLIKE SRPSKE“ počinju u junu 2107. prva faza grupnih takmičenja igra se u 4 regionalna centra: Beograd, Subotica, Novi Sad i Zrenjanin.

5. „ZAVIČAJNI KUP REPUBLIKE SRPSKE“ igra se u tri kategorije: pioniri godište 2003, 2004, seniori 18+, i veterani 36 +. Kup se igra se po sistemu 5+1 veterani i pioniri, seniori igraju sistem 4+ 1 i igra se 2 x 20 minuta.

Prijava ekipa za učešće na „ZAVIČAJNOM KUPU REPUBLIKE SRPSKE“ vrši se na adresu: liga.drina.una@gmail.com

ZA SPORTSKI REGION BEOGRADA ………………….. liga.drina.una@gmail.com

ZA SPORTSKI REGION ZRENjANINA ……………….. nikola.sarac98@yahoo.com

ZA SPORTSKI REGION NOVOG SADA ………………..subundesliga@gmail.com

ZA SPORTSKI REGION SUBOTICE …………………….kkenpi.subotica@gmail.com

   U prijavi obavezno navesti:

   a. naziv matičnog zavičajnog udruženja,

   b. naziv ekipe,

   c. adresa i mjesto,

   d. kategorija ekipe,

   e. ime i prezime kapitena i kontakt telefon,

   f. e-mail adresa ekipe ili udruženja.

7. Sportsku manifestaciju „ZAVIČAJNI KUP REUBLIKE SRPSKE“ organizuje i kontroliše organizacioni odbor kupa na čelu sa Mlađenom Cicovićem, direktorom Predstavništva Republike Srpske u Srbiji. Sportski odbor zavičajnog kupa Republike Srpske planira, sprovodi i kontroliše takmičenje u kupu.

8. Prijave ekipa obavezno izvršiti na već navedene e-adresu u vremenu do 20. juna 2017. godine.

9. Na osnovu broja prijavljenih ekipa organizovaće se regionalno takmičenje i kvalifikacije prema regionaloj pripadnosti.

10. Četvrfinalna takmičenja i polufinale kupa igraće se u mjesecu avgustu.

11. Super finale „ZAVIČAJNOG KUPA REPUBLIKE SRPSKE“ za pionire, seniore i veterane igra se u septembru tokom manifestacije „DANI SRPSKE U SRBIJI“.

Svim ekipama učesnicama želimo puna uspjeha u takmičenjima za osvajanje titule pobjednika „ZAVIČAJNOG KUPA REPUBLIKE SRPSKE“.

U Beogradu, 18. maja 2017. godine

DIREKTOR

Mlađen Cicović

 

ORGANIZACIONI ODBOR ZAVIČAJNOG KUP-A REPUBLIKE SRPSKE

 

PRAVILA I PROPOZICIJE ZAVIČAJNOG KUPA :

1. Pravo prijavljivanja i učešća na „ZAVIČAJNOM KUPU REPUBLIKE SRPSKE“ imaju sva zavičajna udruženja sa prostora Republike Srpske koja su registrovana u Srbiji, pojedinci i grupe koji žive ili rade u Srbiji i vode porijeklo sa prostora Republike Srpske, kako bi zavičajni kup ispunio cilj i karakter takmičenja.

2. Regionalni sportski centri takmičenja kupa su Beograd, Novi Sad, Subotica i Zrenjanin. Svaka ekipa, za regionalna takmičenja prijavljuje minimalno 8 a maksimalno 14 igrača. Spisak igrača se ne može mijenjati do kraja takmičenja i prijavljeni igrači ne mogu nastupati za druge ekipe. Pobjednička ekipa u regionalnim centrima učestvuje u daljnjim takmičenjima.

3. Za četvrtfinalna, polufinalna i finalna takmičenja, regionalni sportski odbor prijavljuje prvoplasirane ekipe u kvalifikacijama u svim kategorijama. Prijavljeni spisak igrača u ekipama se ne može mijenjati do kraja takmičenja u kupu. Pravo na prijavu ekipe sa regionalnog takmičenja imaju samo ovlašćeni regionalni sportski odbori. Za finalna takmičenja regionalni sportski odbor prijavljuje maksimalno 12 igrača plus dva golmana za sve kategorije. Za sve ekipe u finalnim utakmicama poželjno je da imaju jednobrazne dresove sa nazivima ekipe.

4. Regionalni sportski odbori tokom kvalifikacija prave plan i program igranja, medicinske zaštite, izvještavanja i saradnje sa lokalnim medijima, kontrole suđenja i pravila igre. Troškove kvalifikacija, sportske opreme i rekvizita po regionalnim centrima snose regionalni odbori. Kotizacija za učešće u 2017. godini iznosi 500,00 dinara po ekipi.

5. Kup se igra po sistemu 5+1 za veterane i pionire. Seniori igraju po sistemu 4 + 1. Igra se 2 puta po 15 minuta u eliminacionim utakmicama. Četvrfinalne i finalne utakmice igraju se 2 puta po 20 minuta. Pioniri i veterani igraju sa loptom veličine broj 5 a seniori loptom broj 4 .

6. Pravo nastupa za veterane imaju igrači sa navršenih 36 godina i stariji. Pravo nastupa za pionire imaju deca rođena u 2003. i 2004. godine. Za seniore mogu da igraju samo igrači sa navršenih 18 godina.

7. Sva takmičenja u kupu igraju se prema pravilima i propozicijama Fudbalskog saveza Srbije (FSS) za mali fudbal i futsal. Grupna takmičenja po sportskim centrima, četvrtfinale, polufinale i finale kupa sudi sudijski par sudija iz FSS.

8. Zavičajni kup Republike Srpske organizuje, sprovodi i kontroliše Organizacioni Odbor i sportski odbor „ZAVIČAJNOG KUPA REPUBLIKE SRPSKE“ na čelu sa predsjednikom odbora Mlađenom Cicovićem.

9. Promocija kupa i konferencije za medije održaće se po regionalnim centrima na početku takmičenja u organizaciji regionalnih sportskih odbora, sportskog odbora kupa i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji. Tokom takmičenja, regionalni odbori će organizovati saradnju sa lokalnim medijima i redovno izvještavanje Odbora kupa o odigranim utakmicama. Sportski odbor kupa će u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske organizovati medijsku pokrivenost na nacionalnom nivou u Srbiji i Republici Srpskoj.

10. Svi igrači moraju biti usmeno upoznati pre utakmice, preko kapitena i sportskih odbora, da je osnovni cilj „ZAVIČAJNOG KUPA REPUBLIKE SRPSKE„, jačanje veza i prijateljstva i upoznavanje mladih iz Republike Srpske koji žive i rade u Srbiji, promocija Republike Srpske i rodnog zavičaja . Poseban cilj je promocija zdravog sportskog života i fer-plej igra između svih igrača i ekipa „ZAVIČAJNOG KUPA REPUBLIKE SRPSKE„.

11. Svi igrači i učesnici ove sportske manifestacije koji ne mogu sportski da podnesu poraz, unose nemir i tenziju među igrače i ekipe, ne treba da se prijavljuju i ne mogu nastupati na zavičajnom kupu Republike Srpske.

12. Ekipama pobjednicima „ZAVIČAJNOG KUPA REPUBLIKE SRPSKE“ na kraju takmičenja biće uručene nagrade, medalje i pehari od strane najviših državnih ličnosti Republike Srpske na dan finala kupa.

13. Moto „ZAVIČAJNOG KUPA REPUBLIKE SRPSKE“ je:

„IGRAJMO ZA REPUBLIKU SRPSKU“

Predsjednik Organizacionog odbora

Mlađen Cicović

Izvor: Udruženje Ognjena Marija Livanjska

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: