Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Poziv na okrugli sto o Srebrenici u Ruskom domu u Beogradu

srebrenica-projekt.jpg

U četvrtak 5. aprila u 17 30 časova nevladina organizacija „Istorijski projekat Srebrenica“, u saradnji sa Ruskim domom i Ambasadom Ruske Federacije u Beogradu, organizuje okrugli sto na temu Srebrenice čiji je neposredni povod prevod na srpski jezik knjige profesora Edvarda Hermana i saradnika, „Masakr u Srebrenici“. U prilogu dostavljamo vam plakat manifestacije sa više pojedinosti u vezi sa sadržajem i učesnicima okruglog stola.

Tema okruglog stola je: PROBLEM SREBRENICE U SVETLU STUDIJE „MASAKR U SREBRENICI“ PROF. EDVARDA HERMANA (SAD) I NjEGOVE ISTRAŽIVAČKE EKIPE

Učesnici u raspravi će biti:

Milo Lompar (univerzitetski profesor, Srbija)

Aleksandar Pavić (analitičar, Srbija)

Manuel Oksenrajter (novinar, Nemačka)

Nikola Živković (novinar, Nemačka i Srbija)

Dr Rifat Kešetović (patolog, Federacija BiH)

Dr Ljubiša Simić (lekar, Republika Srpska)

Dževad Galijašević (profesor, Federacija BiH)

Miodrag Stojanović (advokat u timu odbrane Ratka Mladića, Republika Srpska)

 

Raspored manifestacije:

Početak u 17:30, prva sesija; pauza od 18:30 do 19:00 časova za razgledanje izložbe slika o stradanju srpske Srebrenice; od 19:00 do 20:00 časova, prikazivanje norveškog dokumentarnog filma „Srebrenica: izdani grad“; kratka pauza i druga sesija do 21:00 čas.

U okviru ovog okruglog stola, kontroverzni norveški dokumentarni film „Srebrenica: izdani grad“ reditelja Ole Flijuma i Davida Hebdiča prikazaće se po prvi put u bioskopskoj sali u Srbiji.

Takođe po prvi put u Srbiji prikazuje se i fotografska izložba o stradanju srpske Srebrenice autora Ljubiše Simića. Ovu izložbu prati četvorojezična knjiga na tu temu od istog autora.

Iskreno se nadamo da ćete imati vremena i mogućnosti da u četvrtak, 5. aprila u 17:30 časova u Ruskom domu u Beogradu, Kraljice Natalije 33, prisustvujete ovom jedinstvenom događaju. Tom prilikom u srpskoj prestonici održava se slobodna i objektivna rasprava na temu Srebrenice i prikazuje se norveški dokumentarni film koji je već videla cela Skandinacija, ali Srbija još ne. Učestvuju priznati naučni autoriteti na ovu temu i to bez nadzora i pritisaka interesnih grupa čiji je zadatak nametanje jednoumlja.

Ulaz je slobodan. Svi su dobrodošli!

SREBRENICA HISTORICAL PROJECT

Postbus 90471,

2509LL

Den Haag, The Netherlands

+31 64 878 09078  (Holland)

+381 64 403 3612  (Serbia)

E-mail: srebrenica.historical.project@gmail.com

Web site: www.srebrenica-project.com

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: