Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu. Ako Bog da, sabraćemo se 19. juna 2021. kod Šaranove jame.

 

POZIV IZBJEGLIMA IZ BiH I HRVATSKE DA SE PRIJAVE ZA STAMBENI PROGRAM

Datum objave: petak, 13 februara, 2015
Veličina slova: A- A+

Kolona_izbjeglica_iz_Krajine-f296ccadKomesarijat za izbjeglice i migracije Srbije pozvao je danas izbjegličke porodice iz BiH i Hrvatske koje nisu riješile svoje stambeno pitanje da se od 18. februara do 18. marta evidentiraju kako bi stekli pravo za učešće u Regionalnom stambenom programu.

Evidentiranje se obavlja pri lokalnim povjereništvima, a potrebno je donijeti dokumentaciju koju posjeduju kako bi se moglo utvrditi da li ispunjavaju uslov za dobijanje tražene pomoći.

To se odnosi na porodice koje u vlasništvu imaju plac ili stambeni objekat kome je potrebna adaptacija ili dogradnja.

Regionalni program stambenog zbrinjavanja je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske koji ima za cilj da obezbijedi trajna stambena rješenja za oko 27.000 najugroženijih izbjegličkih porodica, odnosno za oko 74.000 ljudi u regionu.

Program će na području Srbije biti proveden u narednih pet godina kroz više podprojekata.

Regionalni stambeni program ima za cilj da stambeno zbrine 16.780 najugroženijih izbjegličkih porodica u Srbiji, odnosno oko 45.000 ljudi, a ovaj poziv se odnosi, kako na već evidentirane izbjeglice, tako i na one koji do sada nisu evidentirani, saopšteno je iz Komesarijata.

Regionalni stambeni program Srbije vrijedan je 330 miliona evra i finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je najveći donator, SAD, Njemačke, Italije, Norveške, Švajcarske, Danske, Turske, Luksemburga, Kipra, Rumunije, Češke, Slovačke i Mađarske.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png
Vezane vijesti:

7.1. Mali esej o izbjeglicama – Jadovno 1941.

nema pozitivnih promjena prema srpskim izbjeglicama

NETAČNA TVRDNJA DA HRVATSKA RADI NA … – Jadovno 1941.

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top