Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Poziv državljanima Srbije u BiH za prijavu učešća na izborima

Ambasada Srbije u BiH obavještava sve državljane Srbije koji imaju boravište u inostranstvu da su raspisani izbori za poslanike Skupštine Srbije, koji će biti održani 24. aprila, i da mogu da se prijave za glasanje do 2. aprila u dimplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije u BiH.

Stanimir Vukićević                                                                                      Foto: SRNA

„Naši državljani u BiH mogu do predviđenog roka da se prijave u Ambasadi Srbije u Sarajevu ili u generalnim konzulatima u Banjaluci i Mostaru“, rekao je ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević.

On je poručio da birači koji imaju boravište u inostranstvu mogu posredstvom diplomatskih predstavništava Srbije do 2. aprila u inostranstvu, dakle i u BiH, da podnesu zahtjev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu.

„Zahtjev da se upišu u birački spisak u inostranstvu podnose svi državljani Republike Srbije koji žele da glasaju u inostranstvu do 2. aprila, jer u suprotnom neće moći da ostvare svoje biračko pravo“, pojasnio je Vukićević.

Ukoliko birač, ističe on, nije upisan u jedinstveni birački spisak, osim zahtjeva za glasanje u inostranstvu, mora podnijeti i zahtjev da se upiše u jedinstveni birački spisak.

Prema njegovim riječima, provjera i uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave Srbije www.mduls.gov.rs, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

„Za dodatne informacije državljani Srbije mogu se obratiti lično u Ambasadu u Sarajevu i generalne konzulate u Banjaluci i Mostaru, ili putem interent stranica www.sarajevo.mfa.gov.rs, ili www.sarajevo.mfa.gov.rs, sa kojih mogu da preuzmu i Zahtjev za upis u jedinstveni birački spisak i Zahtjev da se upiše podatak da će birač glasati u inostranstvu“, dodao je Vukićević.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je 4. marta Ukaz o raspuštanju parlamenta Srbije i raspisao vanredne republičke izbore za 24. april.

Nakon što je potpisao Ukaz o raspuštanju parlamenta i raspisivanju izbora, Nikolić je pozvao građane i učesnike izbora, ali i medije na fer i demokratsku utakmicu, izrazivši uvjerenje da će Srbija nakon izbora nastaviti s reformama i da neće odustati od puta kojim sada ide.

Radio Televizija Republike Srpske

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: