Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Potčinjenost Zapadu je uzrok svih naših muka

Datum objave: nedelja, 12 marta, 2017
Veličina slova: A- A+
Vladimir Kršljanin
Vladimir Kršljanin

Piše: Vladimir Kršljanin

Zapad je po svojoj prirodi korumpiran i korumpirajući. Stoga on nije „dobar“ ni prema kome. Zapad ljude, narode i države potčinjava.

Zapad vodi krstaške, osvajačke, kolonijalne, agresivne i specijalne ratove. Zapad teži da podjarmi ceo svet, a pravoslavnu civilizaciju, od koje je nastao, kao njena antiteza, teži da uništi.

Zapad je na nas izvršio tri genocidne agresije u 20. veku. Sve do poslednje, moglo se, uz opreznost, koje nikad dovoljno, sa Zapadom trgovati – jer zapadne sile nisu bile jedinstvene, čak su i ratovale među sobom.

U poslednjoj agresiji, 90-ih, u kojoj nam je razbio i podelio zemlju, Zapad je prvi put u svojoj istoriji, potpuno ujedinjen, stao protiv Srbije. Od tada, sa Zapadom se više ne može ni trgovati, jer će posle svoje otvorene agresije, Zapad trajno Srbiju doživljavati kao neprijatelja. Trajno – bar dok postoji NATO. I kao žrtvu i svedoka svojih nedela, Zapad će težiti ili da Srbiju uništi, ili da je izmeni do neprepoznatljivosti – da joj izmeni duhovnost i identitet, a to je isto kao uništenje.

Zapad nam je, kada nas je 5. oktobra 2000. porazio, nametnuo politički, ekonomski, finansijski, medijski, kulturni i bezbednosni sistem koji odgovara Zapadu i koji se samoreprodukuje. I kad god pomislimo da sistem nije dobar jer još nije „kao u razvijenim zapadnim zemljama“, pravimo suštinsku grešku. Sa stanovišta njegovih tvoraca, ovo je potpuno zapadni sistem i on potuno savršeno funkcioniše. To je verzija za kolonije. Hoćete da se pridružite Zapadu? Dobrodošli, evo vam pravila kako se postaje kolonija. Da biste nešto pozitivno naučili od Zapada i od njegovog iskustva, morate to učiniti sami, svojom pameću i voljom, a nikako po pravilima koje vam Zapad nameće.

Kao što znamo, a ili se plašimo da priznamo, ili nam je zabranjeno da o tome govorimo, i sve ono baš najgore: kriminal, trgovina drogom i ljudskim organima, prostitucija, ustaški i „islamski“ terorizam i ratni zločini, kao i svi oblici korupcije, pljačke i društvene nepravde, stvoreni su na Zapadu ili su kontrolisani od strane Zapada.

Pokušaj da se istim metodom i ponovo ujedinjen, Zapad usmeri i na Rusiju, ne samo da nema istog uspeha kao u slučaju Srbije, nego se vraća Zapadu kao bumerang. Jedinstvo Zapada i čitav njegov agresivni sistem, dovedeni su u pitanje.

Na predstojećim izborima Srbija se neće rešiti potčinjenosti Zapadu. To nije tema ni jednih izbora od 2000. naovamo, baš zato što smo potčinjeni Zapadu. U sistemu potčinjenosti nije moguće stvoriti partiju koja bi i zastupala interese naroda i bila favorit.

I uopšte, da bismo dobili bitku protiv potčinjenosti, moramo je prvo povesti. Svako od nas pojedinačno i svi mi zajedno, moramo svakog dana i u svakoj prilici delovati protiv najvećeg i najdestruktivnijeg poniženja koje smo doživeli u istoriji – da mu svakog dana iskazujemo divljenje i trudimo se da sledimo uputstva onoga ko nam je naneo najveća zla i nastavlja da to čini.

A onda će i izbori početi da nam daju očekivane rezultate, bez obzira ko na njima pobedi…

Izvor: Intermagazin

Oznake: Kršljanin, Zapad, agresija, NATO, kolonija

 


Tagovi:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top