fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Poslanik isključen zbog kritikovanja spomenika holokaustu

Desničarska stranka Alternativa za Njemačku /AFD/ glasanjem je danas isključila iz članstva jednog od svojih lidera jer je kritikovao spomenik žrtvama holokausta u Berlinu i rekao da istoriju treba prepraviti da bi se fokusirala na njemačke žrtve.

Berlin
Berlin

AfD, koja ima poslanike u 10 do 16 njemačkih regionalnih parlamenata, mogla bi da postane treća po veličini stranka u Bundestagu poslije parlamentarnih izbora 24. septembra.

Uticajni članovi AFD-a smatraju da govori kakav je održao Bjern Heke, stranački lider u Tiringiji, nanose štetu ugledu stranke i smanjuju joj šanse na izborima.

Dvije trećina regionalnih lidera ADF-a glasalo je za pokretanje pravnog procesa isključivanja Hekea, koji je saopštio da žali zbog ove odluke.

„Uvjeren sam da nisam prekršio ni stranački statut niti pravila“, rekao je Heke.

Heke je u govoru u januaru pred mladim pristalicama ADF-a u Drezdenu rekao da je memorijalni centar u Berlinu „spomenik sramote“. Među kritičarima ove izjave su i političari koji su Hekea nazvali nacistom.

Izvor: SRNA

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: