Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Posjeta manastiru Gomirje

Manastir Gomirje
Manastir Gomirje

Aktivisti Srpskog Društva Zadužbina su za vikend 17-og i 18-og marta posjetili najzapadniji srpski manastir u Evropi – Gomirje. Manastir datira iz kraja 16-og vijeka i nalazi se u Gorskim Kotarima, opština Vrbaška.

Glavni razlog naše posjete bio je ispomoć u obavljanju poslova oko manastira, jer trenutno tamo žive 3 starije monahinje i otac Mihajlo, koji ne može sve sam da stigne.

Subotu smo iskoristili za obavljanje potrebnih poslova, da bi nakon večere koju su nam spremili, otišli na Večernju službu. U nedelju nakon Sv. Liturgije i Pričešća, smo obišli obližnje selo i izvor riječice Ribnjak gdje smo imali priliku da uživamo u prijateljskom razgovoru sa O. Mihajlom, te predivnim prizorima Božijeg Stvaralaštva.

Više o manastiru možete pročitati ovde – MANASTIR GOMIRJE

Posjeta manastiru Gomirje bio je naš mali pokušaj, da u danima posta budemo dio sveobuhvatne ljubavi Gospodnje. Svi smo pozvani na zajedničku trpezu, sabranje i ljubav nelicemjernu, a Bog nikome dužan ne ostaje. Ne smemo da zaboravimo svoje Svetinje, gdje god se one nalazile i nadamo se da će ovo podstaći i ostale Srbe da odrade slične akcije i da time pokažemo kako se nikada nećemo odreći svoga ognjišta i vjere Pravoslavne!

manastir_gomirje

Izvor: Srpsko društvo Zadužbina

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: