fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Poruka Srbima? Ćirilični natpisi precrtani na putokazima u BiH

Na potezu između Neuma i Mostara na mnogim putokazima precrtani su ćirilični natpisi naziva naselja, a po informacijama Odbora za zaštitu prava Srba u BiH, slična je situacija i u mnogim drugim opštinama širom BiH.

© Sputnik / Aleksandar Milačić
© Sputnik / Aleksandar Milačić

U tom odboru ističu da je ovakav primer uočen i na ulazu u Sarajevo iz pravca Pala, te ocenjuju da je poruka jasna, prenele su Nezavisne novine.

„Čim je ćirilica prešarana na ulazu u neki grad, to je poruka da Srbi u taj grad nisu dobrodošli“, rekao je predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH, Đorđe Radanović.

Kako je istakao, taj problem ostavlja loš utisak kada, na primer, Srbi putuju ka moru, ka Jadranu.

„Ovo je poruka da ništa nije dobrodošlo što ukazuje na Srbe“, ocenio je on.

Iz preduzeća „Ceste Federacije“ priznaju da je ova problematika prisutna i dodaju da se to rešava u okviru redovnih aktivnosti.

„Nažalost, veoma često se oštećuje i uništava saobraćajna signalizacija. Precrtavanje i bojenje ćiriličnih natpisa se rešava čišćenjem. Za ovo su zaduženi putari u toku redovnih aktivnosti, tako da nemamo evidenciju o broju oštećenih znakova na ovaj način, niti o visini nastale štete“, rekli su iz „Cesta Federacije“.

Izvor: SPUTNIK

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: