fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Porodicama predati posmrtni ostaci Jelene Čuture i Milanka Lazarevića

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Posmrtni ostaci Jelene Čuture iz Teslića i Milanka Lazarevića iz Banovića, koji su ubijeni u proteklom ratu, predati su porodicama radi sahrane. Jelena Čutura, rođena 1937. godine u Bardacima u opštini Teslić, koja je ekshumirana 2011. godine na groblju Dolac, biće sahranjena danas u Travniku.

Milanko Lazarević, rođen 1966. godine u mjestu Cerovica, opština Banovići, koji je nestao u septembru 1995. godine, biti sahranjen 14. jula kod Zavidovića. Lazarević je jedan je od 64 srpska vojnika i civila koje su ubili pripadnici odreda „El mudžahedin“ 1995. godine u kampu mudžahedina u Gostovićima kod Zavidovića.

Mudžahedini su masakrirali zarobljene srpske borce i civile koji su u kamp u Gostovićima dovedeni živi, a 11 tijela koja su pronađena bilo je obezglavljeno. Na području Zavidovića i na Ozrenu u toku ratnih dešavanja nestalo je 412 Srba, pronađeno ih je 383, dok se 29 Srba još vode kao nestali.

Izvor. SRNA

Vezane vijesti:

Identifikovana još jedna žrtva: Milenka likvidirli …

ZLOČIN U VOZUĆI: Mahmuljin je jedan od devetnaest …

Ekshumacija na brdu Žuč | Jadovno 1941.

Ekshumirane četiri žrtve srpske nacionalnosti kod Donjeg …

Neizvjestan nastavak ekshumacije u jami Radača kod Mostara …

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: