fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Popović: Ustaška politika nikada nije prekinuta

Srbija mora da učini sve da zaštiti srpski narod u Hrvatskoj, i da ne dozvoli da se ustaška zverstva počinjena u Drugom svetskom ratu i tokom Oluje – ikada ponove“, izjavio je Nenad Popović, predsednik SNP

Žrtve - Jasenovac

„Očigledno je da kontinuitet fašističko-ustaške politike Hrvatske prema srpskom narodu nikada nije prekinut. Zato Srbija mora da učini sve da zaštiti srpski narod u Hrvatskoj, i da ne dozvoli da se ustaška zverstva počinjena u Drugom svetskom ratu i tokom Oluje – ikada ponove“, izjavio je Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije, tokom posete beogradskoj opštini Grocka.

On je povodom 75 godina od početka Drugog svetskog rata na prostoru tadašnje Jugoslavije i zločina nakon uspostavljanja Nezavisne Države Hrvatske, istakao da je genocid nad Srbima u NDH „jedan od najvećih zločina u istoriji čovečanstva“.

„Hrvatska nikada nije kažnjena za zverstva koje je tada počinila protiv Jevreja, Srba i Roma. Zamislite, NDH je tada radila nešto što nije radila ni fašistička Nemačka – imala je logore specijalizovane za mučenje i ubijanje srpske dece. Hrvatska za to ne da nije kažnjena, već se i danas podsmeva srpskim žrtvama, veličajući Anta Pavelića, uzvikujući na fudbalskim utakmicama ustaške pozdrave, slaveći Oluju, najveće etničko čišćenje od Drugog svetskog rata“, poručio je Popović.

(Novosti online)

Izvor: NOVOSTI

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: