fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Položeni vijenci žrtvama Drugog svjetskog i otadžbinskog rata

Povodom obilježavanja Dana opštine Gradiška – 24. aprila, u gradskom parku danas su položeni vijenci na centralno spomen-obilježje žrtvama Narodnooslobodilačkog rata, na biste narodnih heroja – Lepe Radić, Stevana Dukića i Envera Šiljka, te spomen-kosturnicu i Centralno spomen-obilježje palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

Povodom obilježavanja Dana opštine Gradiška – 24. aprila, u gradskom parku danas su položeni vijenci na centralno spomen-obilježje žrtvama Narodnooslobodilačkog rata, na biste narodnih heroja - Lepe Radić, Stevana Dukića i Envera Šiljka, te spomen-kosturnicu i Centralno spomen-obilježje palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.
Gradiška: Položeni vijenci žrtvama Drugog
svjetskog i otadžbinskog rata Foto: SRNA

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić rekao je da je sa više od 16.000 žrtava ova opština jedna od onih koje su najviše stradale u Drugom svjetskom ratu.

„Sa velikim poštovanjem i zahvalnošću treba da se sjećamo i žrtava iz odbrambeno-otadžbinskog rata, koje su nam omogućile današnju slobodu“, naglasio je Adžić.

On je dodao da Gradiška danas ide korakom naprijed u težnji da se stvori pozitivan poslovni ambijent kako bi mladi ostali na svom ognjištu i na taj način razvijali Gradišku i Republiku Srpsku.

Vijence na smomen-obilježja, povodom obilježavanja Dana opštine i 73 godine od oslobođenja Gradiške u Drugom svjetskom ratu, položili su predstavnici opštine, SUBNOR-a Gradiška, opštinske Boračke organizacije i Organizacije porodica poginulih i nestalih boraca i civila, te Udruženja vojnih penzionera Republike Srpske, Udruženja ratnih vojnih invalida i političkih partija.

Svečana akademija povodom obilježavanja Dana opštine Gradiška, na kojoj će priznanje kao počasnom građaninu Gradiške biti uručeno predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, te povelje i zahvalnice zaslužnim građanima, prvivrednim subjektima i organizacijama, biće održana večeras u 19.00 časova u Kulturnom centru u Gradišci.

Izvor: SRNA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: