fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Policija privela sedam meštana Negoslavaca na informativne razgovore

Prema informacijama meštana Negoslavaca, rano jutros, policija je bez prethodne najave, upala u kuće nekoliko stanovnika tog mesta, izvršila pretres kuća te ih s lisicama odvela na informativne razgovore, vezano uz saznanja o ratnim zločinima iz 1991. godine.

Kako je potvrdio načelnik opštine Negoslavci Dušan Jeckov, radi seo sedam osoba, meštana Negoslavaca, mahom starosti oko 70 godina.

Dodao je da za sada nemaju konkretnih informacija da li su osobe privedene u svojstvu svedoka ili osumnjičenih za pojedina krivična dela.

Jeckov je istakao da se me slaže sa načinom na koji je postupljeno u slučaju privođenja dodajući da to izaziva strah među stanovnicima opštine.

“Svako ko je odgovoran za bilo koji ratni zločin, za isti treba da odgovara, bez obzira o kojoj strani se radilo”, rekao je Jeckov podsetivši da su ljudi iz Negoslavaca svoja saznanja već u nekoliko navrata iskazali pred nadležnim organima, koji su ih nakon toga pustili kućama.

“Činjenica što su svi bili zaposleni u VUPIK-u u vreme ratnih dešavanja, ne znači da su učestvovali u zločinima na Ovčari niti da imaju saznanja o njima”, kazao je Jeckov.

Zvanični politički predstavnici Srba su upoznati sa ovim događajem i nakon što saznaju detalje akcije, odreagovaće na pravi način, rekao je Jeckov.

Izvor: RADIO DUNAV

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: