fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

POLAKO POČINjU DA PRIPAJAJU DIJELOVE CRNE GORE ALBANIJI

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je u manastiru Savina kod Herceg Novog da je nedavno proglašenje Hašima Tačija i albanskog premijera Edija Rame za počasne građane Ulcinja početak pripajanja dijelova Crne Gore tzv. velikoj Albaniji.

„Proglašeni su počasnim građanima u Ulcinju. Drugim riječima, već polako pripajaju Kosovo, dijelove Crne Gore i Makedonije Albaniji“, upozorio je mitropolit Amfilohije.

On je nazvao tugom i žaloću činjenicu da je crnogorska vlast priznala nezavisnost Kosova.

„Tuga je i žalost da je savremena crnogorska vlast priznala tu tiraniju, prihvatila bombardovanje Kosova, nasilje nad Kosovom, kao i progon mnogobrojnih sunarodnika koji su s Kosova ponovo prognani u Crnu Goru“, rekao je mitropolit Amfilohije.

On je to rekao juče povodom trideset godina od stradanja kosovskog Srbina Đorđa Martinovića, koga su albanski teroristi 1. maja 1985. godine nabili na pivsku flašu.

„To je moderan način nabijanja na kolac. Vidi se i po prezimenu odakle je Đorđe Martinović porijeklom, da je iz Bajica kod Cetinja. Njegovim stradanjem počelo je nabijanje na kolac Kosova, stradanje koje i danas traje“, kazao je mitropolit Amfilohije.

On je podsjetio da su ondašnje komunističke vlasti pokušale da Martinovićevo stradanje sakriju od javnosti, te da su čak tvrdile da je u pitanju samopovređivanje.

„Ali, mučeništvo ne može biti zaboravljeno niti ostati nečujno“, rekao je mitropolit Amfilohije.

On je ukazao na kontinuitet nacifašističkog, komunističkog i NATO nasilja nad Kosovom, od 1941. godine do naših dana.

„Pred našim očima, uz saradnju savremenih moćnika i tirana, u čijem tiranstvu nažalost prvi put u istoriji učestvuje i vlast ove države i ovoga naroda, dešava se i nastavlja veliko nasilje i nesreća na Kosovu“, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

mitropolit amfilohije služi pomen kosmetskim žrtvama

ALIJANSA NASILNO ODUZIMA TERITORIJE – Jadovno 1941.

VLAST PRIMA ZLOČINCA TAČIJA – Jadovno 1941.

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: