Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pokrenuta procedura za izradu idejnog rješenja za Donju Gradinu

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pokrenulo je proceduru javne nabavke usluge – konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja memorijalnog centra u Spomen-području Donja Gradina, koji je međunarodnog karaktera i otvoren za sva zainteresovana fizička i pravna lica do 24. januara 2018. godine.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske Foto: RTRS
Ministarstvo prosvjete i kulture
Republike Srpske Foto: RTRS

“U okviru rješenja memorijalnog centra planira se realizacija objekata i sadržaja: prilazni plato, maketa, muzej – administrativni i obrazovno-istraživački centar sa tehničkim blokom, plato za komemoracije i manifestacije, vjerski objekti Srba, Jevreja i Roma, te spomenici žrtvama i nastradaloj djeci”, saopšteno je danas iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

U opisu predmeta javne nabavke naglašeno je da je prostor Spomen-područja Donja Gradina jedno od stratišta sistema jasenovačkih logora koji su se prostirali u širem pojasu uz rijeku Savu.

Tendersku dokumentaciju, sa svim neophodnim informacijama u vezi sa konkursom, učesnici mogu dobiti u prostorijama Ministarstva prosvjete i kulture Srpske svakog radnog dana od 9.00 do 15.00 časova, putem preporučene pošiljke sa povratnicom ili elektronske pošte, a ukoliko su ispoštovali otkupnu proceduru.

Svi zainteresovani kandidati imaju pravo uvida u tendersku dokumentaciju u prostorijama Ministarstva prosvjete i kulture svakim radnim danom i prije njenog otkupa, a na način za koji se opredijeli kandidat.

Uvid u tendersku dokumentaciju se ne smatra otkupom tenderske dokumentacije.

U obavještenju o javnoj nabavci navedene su sve pojedinosti i instrukcije za uplate u vezi sa načinom otkupa tenderske dokumentacije za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja memorijalnog centra u Spomen-području Donja Gradina, kao i instrukcije za uplate iz inostranstva.

Logor Donja Gradina formiran je 1942. godine u sistemu ustaškog logora Jasenovac, a bio je aktivan sve do završetka Drugog svjetskog rata 1945. godine i sloma Nezavisne Države Hrvatske.

Donja Gradina je bila jedno od najvećih stratišta jasenovačkog logora, gdje su ubijani mahom Srbi, Jevreji i Romi.

Izvor: SRNA

Vezane vijesti:

O radovima za idejno rješenje Memorijalnog centra u Donjoj …

Memorijalni centar Donja Gradina – kuća istine o stradanju u …

Atlas Pokolja

 
 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: