fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Подршка Америчког музеја Холокауста за Старо сајмиште

Зоран Ђорђевић разговарао је са замеником директора Америчког музеја Холокауста Робертом Вилијемсом и једним од директора у центру „Симон Визентал“ Марк Вајчманом

Фото Танјуг
Фото Танјуг

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са замеником директора Америчког музеја Холокауста Робертом Вилијемсом и једним од директора у центру „Симон Визентал“ Марк Вајчманом.
У току разговора, наводи се у саопштењу, министар је информисао саговорнике у којој фази се налази Нацрт Закона о Установи спомен жртве Старо сајмиште и нагласио значај његовог усвајања.

Заменик директора Америчког музеја Холокауста Роберт Вилијемс рекао је да је његова институција вољна да Србији понуди подршку при изградњи меморијалног комплекса Старо сајмиште, значајног за очување сећања на српске, јеврејске и ромске жртве које су своје животе изгубиле током Другог светског рата.

Министар је током састанка изразио је задовољство што има прилику да угости представнике веома значајних културних институција које чувају сећање на жртве Холокауста.

„Холокауст, као симбол највећег страдања Јевреја, али и Срба и Рома, био је највећа срамота коју је свет дозволио под вођством нациста и те жртве никада не смеју бити заборављене“, истакао је Ђорђевић.

Ђорђевић је, каже се у саопштењу, додао да Влада Србије неће одступати од јасног правца деловања, који подразумева мирољубиву политику, политику стабилности, економског развитка и политику компромиса коју је, наводе, одредио председник Срвије Александар Вучић.

Директора Америчког музеја Холокауста Роберт Вилијемс је на крају разговора, наводи се, похвалио посвећеност српске делегације у Међународној алијанси за сећање на Холокауст.

ПОКОЉ - Назив за систематски државни злочин геноцида почињен над православним Србима током Другог светског рата од стране Независне Државе Хрватске на цијелом њеном територију.
ПОКОЉ – Назив за систематски државни злочин геноцида почињен над православним Србима током Другог светског рата од стране Независне Државе Хрватске на цијелом њеном територију.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: