fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Podrška Američkog muzeja Holokausta za Staro sajmište

Zoran Đorđević razgovarao je sa zamenikom direktora Američkog muzeja Holokausta Robertom Vilijemsom i jednim od direktora u centru „Simon Vizental“ Mark Vajčmanom

Foto Tanjug
Foto Tanjug

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa zamenikom direktora Američkog muzeja Holokausta Robertom Vilijemsom i jednim od direktora u centru „Simon Vizental“ Mark Vajčmanom.
U toku razgovora, navodi se u saopštenju, ministar je informisao sagovornike u kojoj fazi se nalazi Nacrt Zakona o Ustanovi spomen žrtve Staro sajmište i naglasio značaj njegovog usvajanja.

Zamenik direktora Američkog muzeja Holokausta Robert Vilijems rekao je da je njegova institucija voljna da Srbiji ponudi podršku pri izgradnji memorijalnog kompleksa Staro sajmište, značajnog za očuvanje sećanja na srpske, jevrejske i romske žrtve koje su svoje živote izgubile tokom Drugog svetskog rata.

Ministar je tokom sastanka izrazio je zadovoljstvo što ima priliku da ugosti predstavnike veoma značajnih kulturnih institucija koje čuvaju sećanje na žrtve Holokausta.

„Holokaust, kao simbol najvećeg stradanja Jevreja, ali i Srba i Roma, bio je najveća sramota koju je svet dozvolio pod vođstvom nacista i te žrtve nikada ne smeju biti zaboravljene“, istakao je Đorđević.

Đorđević je, kaže se u saopštenju, dodao da Vlada Srbije neće odstupati od jasnog pravca delovanja, koji podrazumeva miroljubivu politiku, politiku stabilnosti, ekonomskog razvitka i politiku kompromisa koju je, navode, odredio predsednik Srvije Aleksandar Vučić.

Direktora Američkog muzeja Holokausta Robert Vilijems je na kraju razgovora, navodi se, pohvalio posvećenost srpske delegacije u Međunarodnoj alijansi za sećanje na Holokaust.

POKOLj - Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.
POKOLj – Naziv za sistematski državni zločin genocida počinjen nad pravoslavnim Srbima tokom Drugog svetskog rata od strane Nezavisne Države Hrvatske na cijelom njenom teritoriju.

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: