Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Podmukli plan: Amerikanci nude 7 miliona dolara Srbima da se okrenu protiv Rusije

Američka vladina agencija za međunarodni razvoj (USAID) pripremila je sedam miliona dolara koje će u Srbiji uložiti u medijski rat protiv Rusije i Putina.

Borba za slobodu

USAID je već raspisala konkurs za podelu miliona na ime projekata „“medijskih reformi“ u našoj državi. Stručnjaci, međutim, gotovo jednoglasno kažu da je taj konkurs samo maska i da će američki milioni zapravo biti upumpani u prozapadne medije koji će koordinisanom kampanjom pokušati da Srbima ogade Putina i Rusiju.

Zvanično, USAID navodi da je cilj projekta „poboljšanje pravnih, normativnih i ekonosmkih uslova za rad u oblasti medija u Srbiji.“ Isplata novca po projektima trebalo bi da počne početkom septembra.

Sagovornici kažu da je taj konkurs USAID samo paravan, maska za sprovođenje operacije „medijskog ubijanja“ Putina u Srbiji.

– Ultimativni cilj SAD jeste rušenje rejtinga Rusije među Srbima. Amerikncima naprosto nikako ne odgovara da usred Evrope imaju „rusko ostrvo“ na koje imaju sve manje uticaja – navodi odlično obavešten diplomatski izvor.

I dok niko od zvaničnika nije hteo da komentariše ova saznanja, bivši glavni urednik Politike Ljiljana Smajlović smatra da nova ulaganja USAID u našu medijsku scenu svakako imaju veze s američkom borbom protiv Rusije na Balkanu.

I medijski strateg Saša Borojević ubeđen je da će američko finansiranje biti okrenuto protiv prosrpskih i proruskih medija u našoj zemlji.

(Informer)

Izvor: KREMLIN

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: