Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Počelo oduzimanje imovine SPC u C. Gori

Odlukom sudskih vlasti u Crnoj Gori počelo je oduzimanje i nacionalizacija imovine Srpske pravoslavne crkve – Mitropolije crnogorsko-primorske u ovoj zemlji.

U ponovljenom postupku sudija Osnovnog suda u Podgorici Danilo Jegdić je donio odluku prema kojoj je sud obavezao Mitropoliju crnogorsko-primorsku da u roku od 15 dana od pravosnažnosti, preda državi crkvu Svetog Dimitrija na Kruševcu.

U prethodnom postupku Viši sud u Podgorici je ukinuo presudu sa istom ovakvom odlukom i vratio je na ponovno razmatranje Osnovnom sudu.

Crkva Svetog Dimitrija se nalazi u blizini Dvorca Petrovića na Kruševcu u Podgorici.

Izvor: Radio Televizija BN

 

Vezane vijesti:

NE PRESTAJE OTIMAČINA!

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

One Response

  1. Srbijo izvor dobara i dobrog, napajaju se mnogi sa tvojih izvora, otimaju tvoja blaga, Bog je Srbima dao viđe nego svim drugim narodima, Srbi su veliko plme, veliki narod, Mnogi Srbi su promenili ime, mnogi Srbi svesni da srbsko ime podrazumeva veliku odgovornost, velika očekivanja sebi daju nova imena, nove vere.Neki Srbi se pretapaju u druge narode. Oni koji nisu dostojni srbskog imena promene ime ali Srbe koji opstaju i ostaju u svom rodu i imenu žele da unište, da nema čoveka koji će ih podsećati od koga s otpali, da neka crkve koja će ih podsećati gde su se Bogu molili, da ukinu azbuku po kojoj Srbe prpoznaju “Crnogorci” nekad najdičniji Srbi danas gube tlo pod nogama, savest ih opominje, pohlepa ih savladala.SPC što im smeta? Smeta, ona je najsvetlija, najsvetija veza prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, veza duše sa Bogom.SPC ih osvešćuje, oplemenjuje a “Crnogorcima” to ne treba, njihov put je put otuđenja, ogorčenosti, boje se svetlosti. Žao nam je zabludele braće. Nadamo se da će se oporaviti, ovestiti i vratiti dostojanstvo i svoje srbsko ime. Srbska crkva objedinjuje Srbe celog sveta odrodima smeta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: