fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Prenosimo: Počast suradnicima okupatora!

ARH

Ove godine, predstavnici hrvatske vlasti, među kojima se istakao ministar unutarnjih poslova g. Karamarko, u vidu odavanja počasti žrtvama totalitarnih režima, položio je cvijeće u Daksi kod Dubrovnika, na grobove strijeljanih suradnika talijanskih fašističkih i njemačkih nacističkih okupatora u Drugom svjetskom ratu. Njega nije zanimalo koliko je ljudi izgubilo živote zaslugom tih okupatorskih slugu, već samo njegova namjera da jasno naglasi kojoj političkoj opciji pripada. Da bi sebi dao veći značaj, nazvao je Tita ratnim zločincem.

Ponašanje g. Karamarka, kao i nekih drugih iz političkog vrha Hrvatske, ne bi bilo čudno da nije ministar u Vladi RH, koja bi trebala provoditi i štititi ustavni poredak.

Dok u preambuli Ustava RH piše da se Republika Hrvatska između ostalog, temelji i na odlukama ZAVNOH-a nasuprot NDH, g. Karamarko odredbe Ustava ignorira. Izgleda da je za njega Ustav RH, kao i za neke druge iz vrha politike, samo običan papir, a ne temeljni Zakon države.

Ambicije g. Karamarka odvele su ga u tabor nacionalnih ekstremista, koji svojim ponašanjem i izjavama šteti cijeloj Hrvatskoj.

Gospodin Karamarko je zaboravio da su osnivači HDZ-a, od dr. Tuđmana pa nadalje, bili sudionici Narodnooslobodilačke vojske, na čijem je čelu bio maršal J. B. Tito.

Kada bi Tito bio zločinac, tada bi i cijeli antifašistički pokret bio zločinački, što bi značilo da je Republika Hrvatska zasnovana na zločinu, a tada bi jedini domoljubi bili dr. Ante Pavelić i njegovi na daleko poznati koljači.

Odajući počast slugama okupatora zaboravio je na mjesta i ljude koji su stradali ni krivi ni dužni od ekstremno zločinačkog ustaškog poketka u logorima Jasenovca, Gospića, Đakova i niza drugih.

Gospodin Karamarko bi se trebao baviti svojim poslom, a ne “arheologijom“ i širenjem mržnje. Bez obzira na to što se g. Karamarko bori za fotelju u Saboru, previše je.

Izjavama o Titu, kojeg naziva zločincem, potiče na mržnju i izaziva uznemirenost građana, što potpada i pod kaznenu odgovornost.

 

ZA PREDSJEDNIŠTVO SABA RH

Predsjednik Ratko Maričić, dipl. iur.

Izvor: SAVEZ ANTIFAŠISTIČKIH BORACA I ANTIFAŠISTA RH

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: