fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pejović: Povampirenju fašizma odgovorićemo onako kako zaslužuje

Budva spomen ploča srpskim oslobodiocima

Budva spomen ploča srpskim oslobodiocima

Opozicione stranke oštro su danas osudili inicijativu Liberalne partije da se ukloni spomen ploča u Budvi posvećena srpskoj vojsci koja je 1918. oslobodila taj grad i poručili da taj eventualni čin neće proći tako lako.

Na tabli koja je iznad glavnih vrata u Stari grad postavljena 1931. godine, piše: “Na uspomenu dolaska hrabre pobjedonosne Srpske vojske koja poslije junačnih pobjeda oslobodi Budvu, na Mitrovdan 8. novembra 1918. postavlja Opština Budva„.

Iznad tog natpisa uklesane su riječi Petra Petrovića Njegoša„Pokolenja, djela sude…“.

Liberalna partija je u novembru prošle godine pozvala Ministarstvo kulture da „uredi gradske bedeme i ovu ploču skine kao i svaku drugu koja degradira izgled starog grada“. Iz Direktorata za kulturnu baštinu stigao je odgovor da tabla srpskim oslobodiocima Budve bude uklonjena, a samo se traži način kako da se to uradi.

Odbornik SNP u SO Budva Mišo Pejović smatra da se radi o povampirenju fašizma.

Definitivno se radi o povampirenju fašizma, podsjetiću da se čak ni talijanski okupatori nisu drznuli na ovaj korak, već to rade oni čiji su preci jeli talijanske konzerve i uvijek bili na strani kvislinga“, kazao je Pejović za portal IN4S.

Budva

On je naveo da uklanjanje spomen-ploče neće proći bez odgovora.

Ja kao pojedinac bih volio da znam datum kad to namjeravaju da urade, kako bi smo im na način, kako su naši preci koji su oslobađali Budvu od ovakve bande, adekvatno odgovorili, onako kako zaslužuju“, poručio je Pejović.

Izvor: IN4S portal

Vezane vijesti:

RADIKALIMA VRAĆENA SPOMEN-PLOČA – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: