fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Otvoren dokumentacioni centar „Kosmetske žrtve“

U Beogradu je danas otvoren Dokumentaciono-informativni centar „Kosmetske žrtve“, čiji je cilj dokumentovanje stradanja Srba i nealbanaca na Kosovu i Metohiji.

Nestali Srbi sa Kosmeta Foto: AP
Nestali Srbi sa Kosmeta Foto: AP

Centar je smješten u prostorijama Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, a radiće i na prikupljanju dokumentacije u vezi sa stradanjem civila, vojnika i policajaca od Košara do Horgoša tokom NATO agresije 1999. godine.

Ovaj centar će prikupljati dokumentaciju o progonima, stradanju i uništenoj imovini Srba, Roma i ostalih nealbanaca, kao i o uništenim vjerskim i kulturno-istorijskim objektima na Kosovu i Metohiji, rečeno je na otvaranju Centra.

„Sva prikupljena dokumentacija poslužiće za podnošenje krivičnih tužbi protiv svih država koje su učestvovale u NATO agresiji“, rekla je zastupnik Udruženja Snežana Marković Zdravković.

Otvaranju Centra prisustvovali su i ministar za demografiju i populacionu politiku Srbije Slavica Ćukić Dejanović i predsjednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić.

Spasić je rekao da porodice ubijenih i kidnapovanih samo traže pravdu za žrtve.

Dejanovićeva je najavila podršku Vlade Srbije aktivnostima Udruženja.

„Vlada Srbije će, u okviru zakonskih mogućnosti, učiniti sve da prodice doću do istine o najmilijima“, rekla je ona.

Izvor: SRNA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: