fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Otkrivena spomen-česma posvećena palim borcima

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/spomen_cesma_pelagicevo.jpg

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić danas je svečano otkrio spomen-česmu u zaseoku Kladuša kod Pelagićeva, koja je posvećena sedamnaestorici palih boraca Vojske Republike Srpske sa ovog područja.

On je naglasio da poginuli borci iz ovog mjesta zavređuju poštovanje i da bude podignuto spomen obilježje u njihovu čast.

„Uspjeli smo podići ovu spomen-česmu uz pomoć Mjesne zajednice i opštine Pelagićevo, i uz značajnu podršku Vlade Republike Srpske, odnosno Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite“, rekao je Đokić.

Ukupna investicija iznosila je 18.000 KM, a sredstva su obezbijedili Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, opština Pelagićevo i građani.

„Iz naše mjesne zajednice u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je ukupno 17 boraca. Na ovaj način nastojimo da ostanu u našem sjećanju i da ne budu zaboravljeni“, rekao je Goran Simić iz Mjesne zajednica Kladuša.

On je naveo da je lokalna zajednica, osim spomen-obilježja, htjela da podigne još neki infrastrukturni objekat, te je odlučeno da to bude spomen-česma.

„Ona će istovremeno da služi na dobrobit loklanom stanovništvu, a ujedno i podsjeća na naše sugrađane, koji su dali najveću žrtvu za stvaranje Republike Srpske“, istakao je Simić.

Izvor: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

VLADIKA HRIZOSTOM OSVEŠTAO SPOMEN-PLOČU U LUGOVIMA

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: