Od 24. Juna 1941, Dana sjećanja na Jadovno, prošlo je:

JADOVNIČANI PORUČUJU:

Teče 80-ta godina od početka Pokolja, genocida počinjenog nad srpskim narodom od strane NDH. Osamdeset godina od tragedije na Velebitu, ličkom polju, ostrvu Pagu.

 

Otkriven novoizgrađeni spomenik za 11 boraca iz Drenove

Datum objave: nedelja, 12 juna, 2016
Veličina slova: A- A+

U Gornjoj Drenovi u opštini Prnjavor danas je otkriveno i osveštano novoizgrađeno spomen-obilježje za 11 boraca Vojske Republike Srpske sa područja Mjesne zajednice Drenova.

U Gornjoj Drenovi u opštini Prnjavor danas je otkriveno i osveštano novoizgrađeno spomen-obilježje za 11 boraca Vojske Republike Srpske sa područja Mjesne zajednice Drenova
Gornja Drenova – spomenik

U Mjesnoj zajednici Drenova danas je obilježeno i 18 godina od otkrivanja spomen-ploča podignutih na zidu Osnovne škole u Donjoj Drenovi i pored Društvenog doma u Gornjoj Drenovi.

“Sa ovog područja veliki broj boraca učestvovao je u proteklom ratu, borili su se na najtežim ratištima, od odbrane svoje opštine do proboja koridora, a sedam je dalo život na ozrenskom ratištu u borbama sa odredom `El mudžahedin`”, rekao je predsjednik opštinske Boračke organizacije Vlado Živković.

On je najavio da će u Prnjavoru za sve poginule borce biti sagrađena spomen-soba.

“Skupština opštine Prnjavor donijela je odluku da Boračkoj organizaciji na trajno korišćenje bude dodijeljena stara zgrada Uprave prihoda u gradu, gdje će biti sagrađena spomen-soba svim poginulim pripadnicima jedinica koje su učestvovale u Vojsci Republike Srpske. Prnjavor je popunjavao 132 ratne jedinice”, naveo je Živković.

U Gornjoj Drenovi u opštini Prnjavor danas je otkriveno i osveštano novoizgrađeno spomen-obilježje za 11 boraca Vojske Republike Srpske sa područja Mjesne zajednice Drenova

Današnjem pomenu u Drenovi prisustvovao je i predsjednik Skupštine opštine Borko Lukanović, koji je naglasio da su poginuli borci iz ove mjesne zajednice zaslužili da im se podigne spomenik.

“Zaslužile su to i njihove porodice, kao i svi mještani, jer su oni još 1998. godine samostalno izgradili spomen-ploče za svoje poginule borce i pokazali svima kako treba odavati poštovanje poginulima”, rekao je Lukanović.

On je rekao i da bi u ovoj godini trebalo da bude izgrađen i spomenik na Vučijaku.

Izvor: SRNA

 
Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani vez upozorenja.

KOMENTARI

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Top