Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Otkriven novoizgrađeni spomenik za 11 boraca iz Drenove

U Gornjoj Drenovi u opštini Prnjavor danas je otkriveno i osveštano novoizgrađeno spomen-obilježje za 11 boraca Vojske Republike Srpske sa područja Mjesne zajednice Drenova.

U Gornjoj Drenovi u opštini Prnjavor danas je otkriveno i osveštano novoizgrađeno spomen-obilježje za 11 boraca Vojske Republike Srpske sa područja Mjesne zajednice Drenova
Gornja Drenova – spomenik

U Mjesnoj zajednici Drenova danas je obilježeno i 18 godina od otkrivanja spomen-ploča podignutih na zidu Osnovne škole u Donjoj Drenovi i pored Društvenog doma u Gornjoj Drenovi.

„Sa ovog područja veliki broj boraca učestvovao je u proteklom ratu, borili su se na najtežim ratištima, od odbrane svoje opštine do proboja koridora, a sedam je dalo život na ozrenskom ratištu u borbama sa odredom `El mudžahedin`“, rekao je predsjednik opštinske Boračke organizacije Vlado Živković.

On je najavio da će u Prnjavoru za sve poginule borce biti sagrađena spomen-soba.

„Skupština opštine Prnjavor donijela je odluku da Boračkoj organizaciji na trajno korišćenje bude dodijeljena stara zgrada Uprave prihoda u gradu, gdje će biti sagrađena spomen-soba svim poginulim pripadnicima jedinica koje su učestvovale u Vojsci Republike Srpske. Prnjavor je popunjavao 132 ratne jedinice“, naveo je Živković.

U Gornjoj Drenovi u opštini Prnjavor danas je otkriveno i osveštano novoizgrađeno spomen-obilježje za 11 boraca Vojske Republike Srpske sa područja Mjesne zajednice Drenova

Današnjem pomenu u Drenovi prisustvovao je i predsjednik Skupštine opštine Borko Lukanović, koji je naglasio da su poginuli borci iz ove mjesne zajednice zaslužili da im se podigne spomenik.

„Zaslužile su to i njihove porodice, kao i svi mještani, jer su oni još 1998. godine samostalno izgradili spomen-ploče za svoje poginule borce i pokazali svima kako treba odavati poštovanje poginulima“, rekao je Lukanović.

On je rekao i da bi u ovoj godini trebalo da bude izgrađen i spomenik na Vučijaku.

Izvor: SRNA

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: