Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

OTAC VESNE PUSIĆ USTAŠKI SUDIJA!

Eugen Pusic.jpgOtac Vesne Pusić, buduće hrvatske ministarke spoljnih poslova, bio poručnik i sudija u vojsci NDH

Eugen Pusić, otac funkcionerke Hrvatske narodne stranke (HNS), članice pobedničke Kukuriku koalicije u Hrvatskoj i buduće ministarke inostranih poslova te države Vesne Pusić, bio je poručnik i sudija u vojsci NDH tokom Drugog svetskog rata!

Kako piše hrvatski Večernji list, podaci iz Hrvatskog državnog arhiva koje je svojeručno potpisao otkrivaju da je bio angažovan kao domobranski oficir, što ne stoji u zvaničnoj biografiji. Kako list navodi, Pusić je napredovao od kaplara đaka do poručničkog čina sudije, a potpisao je i „izjavu o državljanstvu“, u kojoj stoji da je državljanin NDH.

Vesna Pusić kaže da je reč o pokušaju da se posthumno vređa njen otac.

– Moj otac je za vreme Drugog svetskog rata radio kao domobranski oficir u zapovedništvu Grada Zagreba. Na tom mestu je radio kao ilegalac i pripadnik antifašističkog pokreta. S obzirom na to da je odlično govorio strane jezike, posebno nemački, određen mu je ilegalni rad u Zagrebu umesto odlaska u partizane – tvrdi Pusićeva, a prenosi Večernji list.

Izvor: kurir-info.rs

 

Vezane vijesti:

http://www.protraditione.net/showthread.php?t=1719

http://www.vecernji.hr/vijesti/otac-vesne-pusic-bio-je-natporucnik-sudac-vojsci-ndh

 

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: