fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Штрбац против повлачења тужби

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/Savo Strbac.jpg

Директор Документационо- информативног центра „Веритас“ Саво Штрбац противи се повлачењу тужби за геноцид коjе су међусобно поднеле Хрватска и Србиjа.

„За будућност и помирење хрватског и српског народа, чиjе односе ништа не оптерећуjе као питање геноцида, пресуда Међународног суда правде без обзира каква, била би боља од извансудског договора политичких елита у Србиjи и Хрватскоj“, казао jе Штрбац.

Он сматра како би таква нагодба значила само привремено стављање „под тепих“ тог проблема, коjи би „доласком нових елита на власт могао изаћи испод тепиха у наjгорем облику“.

Штрбац jе рекао да jе изjава хрватске министарке спољних послова Весне Пусић, да ће Загреб повући тужбу против Србиjе, „помало извучена из контекста“ и додаjе како jе и раниjе из Хрватске било таквих наjава, као и да су хрватски државници говорили да су за повлачење тужби, ако тиме могу добити све што су тражили на суду, али да никада нису рекли шта ће направити са захтевима из српске тужбе.

Извор: B92.net

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: