fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Osnovano Sportsko društvo Srba u Hrvatskoj

Osim na nogomet, Sportsko društvo Srba u Hrvatskoj fokusirat će se na sportove zastupljene u mjestima u kojima živi najveći broj pripadnika srpske zajednice

U prostorijama Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu 30. marta održana je osnivačka skupština Sportskog društva Srba u Hrvatskoj (SDSH). Na skupštini, kojoj su prisustvovali predstavnici SNV-a, Zajedničkog veća opština, Privrednika i Prosvjete, odnosno osnivači Društva, doneseni su statut i odluka o pokretanju postupka za upis u Registar udruga RH, a izabrano je i rukovodstvo. Funkciju predsjednika SDSH-a obnašat će Milan Martinović, dugogodišnji sportski aktivist, a potpredsjednika Srđan Jeremić, predsjednik ZVO-a, i Nemanja Eremić, član Upravnog odbora NK Petrova gora iz Vojnića. Osim na nogomet, SDSH će se fokusirati na sportove koji su zastupljeni u ruralnim područjima gdje živi najveći broj Srba u Hrvatskoj.

– Naš je cilj promoviranje sportskih interesa srpske zajednice na način na koji to do sada nije bilo napravljeno. Naime, u Hrvatskoj postoje klubovi nacionalnih manjina, mahom nogometni, koji se sreću s brojnim problemima, prije svega financijske prirode. Vjerujem da će se sada, zahvaljujući SDSH-u, pronaći načini da funkcioniraju bolje – rekao je Martinović za Novosti.

Dodao je da će nakon sređivanja papirologije SDSH imati pravo participacije u različitim tijelima kao što su Hrvatski nogometni savez (HNS) i Hrvatski olimpijski odbor (HOO).

– Sada ćemo se moći prijavljivati za sredstva koja su odobrena tim tijelima, pa ćemo imati puno više mogućnosti da povučemo novac nego što je to ranije bio slučaj. Tako, na primjer, nismo mogli dobiti sredstva namijenjena nacionalnim manjinama koja HNS redovno dobiva od FIFA-e i UEFA-e – rekao je Martinović.

Nemanja Eremić iz NK Petrova gora ocijenio je da bi pozitivna iskustva njegovog i drugih klubova mogla biti primijenjena na rad SDSH-a.

– Mogućnost povlačenja sredstava uz stvaranje kvalitete je jedan od temelja na kojem bi trebala funkcionirati organizacija. Kako udruga ima dobar temelj, vjerujem da ćemo aplicirati i za sredstva iz EUfondova – zaključio je on.

Autor: Nenad Jovanović

Izvor: PORTAL NOVOSTI

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: