fbpx
Ж | Ž

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Orić uhapšen zbog zvjerskog ubistva sudije Slobodana Ilića

Tužilaštvo Srbije za ratne zločine raspisalo je potjernicu za bošnjačkim ratnim komandantom Srebrnice Naserom Orićem zbog sumnje da je u srpskom selu Zalazje mučio, a zatim i zaklao predratnog sudiju u Srebrenici Slobodana Ilića, piše „Pres Republika Srpska“.

Naser Orić

Naser Orić


Ovo tužilaštvo ima čvrste dokaze da su Orić i njegovi potčinjeni počinili stravičan zločin   Zalazje 12. jula 1992. godine, kada je ubijeno 69 Srba, navodi list.

Za ovaj dnevni list odlično obaviješteni izvori iz Tužilaštva Srbije za ratne zločine navode da se potjernica, na osnovu koje je prije tri dana u švajcarskoj uhapšen Orić, u potpunosti bazira na pomenutim događajima.

Nekadašnji visoki funkcioner SDA u Srebrenici Ibran Mustafić opisao je ubistvo sudije Ilića u svojoj knjizi „Planirani hoas“. On je za „Pres“ ranije izjavio da je „Orić životinja, a ne čovjek“.

„Lično mi je pričao da je u Zalazju nožem prvo izvadio oči Iliću, a potom je nesrećnog čovjeka zaklao. Govorim istinu, jer nikada nisam gledao ko je Srbin, Bošnjak i Hrvat“, rekao je Mustafić.

 

Izvor: Radio Televizija BN

 

Vezane vijesti:

DO KRAJA GODINE BAZA PODATAKA O SRPSKIM ŽRTVAMA …

Orić je ubijao, pljačkao i bogatio se – Jadovno 1941.

Orić mi sve pobio, ali istinu ne može – Jadovno 1941.

Branislav R. Vučetić – Jadovno 1941.ž

Vlajki: Orić i mržnja prema Srbima – Jadovno 1941.

Podijelite vijest (kliknite na + za više opcija):

Pomozi rad udruženja Jadovno 1941. uplatom preko PayPal-a:

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pratite nas na društvenim mrežama: